Ayrıca 15-49 yaş kadın ve gebe izlemlerinde risk değerlendirmesi yapılması, gerekli tedavinin planlanması açısından önemli. Önlenebilir anne ölümüne neden olan riskli durumların tespit edilmesi ve yönetilmesine ilişkin Bakanlıkça “Riskli Gebeliklerin Önlenmesi Programı” başlatılmıştı.

Anne ölümlerinin önlenmesinde (gebelik, doğum, lohusalık) erken dönemde risk tespiti önem arz etmekte olup erken teşhis, erken müdahale ve uygun tıbbi karar kadının hayatını kurtarmakta. Bu kapsamda Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Fethinaz Öztürk ve Şube çalışanlarından Ebe Hülya Karaca,

Hemşire Hediye Gün, Kozaklı Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Ebe Zeliha Ünal, Acıgöl Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Ebe MeltemYavuz ve Gülşehir Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Ebe Hülya Soytek tarafından Risk tespiti yapılan gebelerimiz evlerinde ziyaret edilerek ‘´Doğum Öncesi Bakım Yönetim Rehberi´´ne göre danışmanlık hizmeti verildi.

Ayrıca  gebenin tespit edilen  riskine yönelik alması gereken sağlık hizmetinin  yapılmasında sorunlar var ise bunlara yönelik önlemler alınarak, ziyaretlere devam edilecek.