Sağlığın kıymeti genel olarak hastalık ya da beklenmeyen bir durumla karşılaşıldığında anlaşılabilr. Oysaki bu tip olumsuzluklarla karşılaşma ihtimaline karşı önlem olmak her zaman en doğru tercih olabilir. Tanı için yapılan tetkikler, müdahaleler, ayakta ya da yatarak yapılan tedavi yöntemleri gibi birçok durumun duygusal olarak sizi etkileyeceği gibi maddi olarak da etkileyebileceğinizi her zaman göz önünde bulundurmalısınız. Özellikle hazırlıksız yakalanılan durumlarda tüm bu uygulamalar bütçenizi bir hayli zorlayabilir. Tam da bu durumda tamamlayıcı sağlık sigortası, deyim yerinde olursa hayat kurtarıcı olabilir. Peki son zamanlarda adını sıklıkla duymaya başladığınız bu sigorta neleri kapsıyor ve ne tür avantajlar sağlıyor? Tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında bilinmesi gereken her şeyi sizler için bu yazımızda bir araya getirdik.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Sigortalı biri olarak Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşması olan özel hastanelerde faydalanabilmeniz için alacağınız sağlık hizmetlerinde SGK'nın karşılamadığı farkı ödemeniz gerekebilir. Özellikle ani gelişen sağlık problemlerinizde bütçeyi zorlayan tedavi yöntemleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Böyle durumlarda tamamlayıcı sağlık sigortası, ödememiz gereken farkı sizin için karşılayarak tedavinizin en iyi şartlarda yapılmasına yardımcı olur. Böylece tamamen sağlığınıza odaklanabilir ve içinize sinen SGK ile anlaşması olan özel hastanede tedavi olabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından Kimler Faydalanabilir?

Sağlık sigortası denildiği zaman akla her bütçeye uygun olmayan yüksek giderler gelebilir. Oysaki tamamlayıcı sağlık sigortasına sahip olmak son derece uygun fiyatlı avantajlar sunar. Tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanabilmek için SGK kapsamı altında olmanız ve 59 yaşını geçmemeniz yeterli olabilir. Bebeğinizin bu poliçelerden faydalanmasını istiyorsanız 15 gününü dolduran bebeğinizi tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamına alabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları ayakta tedavi kapsamında yılda 10 muayeneye kadar anlaşmalı özel hastanelerde alacağınız hizmetleri karşılar. Bu kapsamda muayene, tetkik ve tanı gibi hizmetlerden ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. Tamamlayıcı sağlık sigortasının neleri kapsadığını merak ediyorsanız https://www.tamamlayicisaglik.com/ adresinizi ziyaret edebilirsiniz.