Nevşehir'deki problemleri kuracağı ekip ile birlikte çözüme kavuşturacaklarını kaydeden Kılıç, Nevşehir'i hak ettiği yere getireceklerini belirtti.

Söz sırasının vatandaşta olduğunu ifade eden Kılıç, şöyle devam etti: "Değerli hemşerilerim, uzun bir seçim çalışmasının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Söz sırası sizde. Vereceğiniz oylarla şehrimize Şehrül Emin olacak kişiyi seçeceksiniz. Sizin seçtiğiniz Şehrül Emin Nevşehir halkı adına belediyenin kasasına, malına, mülküne sahip çıkacak, personelini çalıştıracaktır.

Şunu tekrar ifade edeyim ki belediye başkanlığı benim için bir amaç değildir. Sadece hizmet için bir araçtır. Ben Nevşehir halkına hizmet için bu göreve talibim. Bu şehirde yaşamadan halkın isteklerini, beklentilerini, şehrin dinamiklerini anlamak mümkün değildir. Yıllardan beri bu şehirde yaşadığım için şehri çok iyi tanıyor, halkımızın sıkıntılarını, beklentilerini, isteklerini çok iyi biliyorum. 10 yıldan beri bu şehirde yaşıyorum. Bu şehre çalışarak hizmet ettim. Şehrimizin gurur kaynağı Üniversitemizin her tarafında emeğim var. Buralarda kazandığım tecrübelerimi yine şehrim için kullanmak istiyorum. Nevşehir benim için seçimden seçime gelinen bir ara istasyon değildir. Seçimden sonra da hiçbir yere gitmeyecek, burada yaşamaya halkıma hizmet etmeye devam edeceğim.

Yılların ihmali ve kötü yönetimi sebebiyle ortaya çıkan problemleri elbirliğiyle çözecek, yeni yatırımlara girişeceğiz. Devletimiz zengin ve güçlüdür, hazinesi hepimizindir. Devletin imkanları bütün vatandaşları içindir. Devletimiz, doğru taleplerle ve projelerle gittiğiniz zaman kimseyi boş çevirmez. Bu işler kimsenin tekelinde değildir. Devleti ve bürokrasiyi tanıyoruz. Nereden ne isteyeceğimizi, hangi işimizin nerede, nasıl çözüleceğini biliyoruz. Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli bu konularda bize açık ve sonsuz destek vadetmiştir. Bu konuda oynanan algı oyunlarına kapılmayacağız. Şehrimizi daha güzel, sıkıntıları olmayan, yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz. Nevşehir yapacaklarımızla Anadolu’nun parmakla gösterilen örnek şehirlerinden birisi olacaktır.

Sevgili Nevşehirliler ifade ettiğim icraatları yapabilmemiz için sizlerin bize bu yetkiyi vermeniz gerekiyor. Bizim temel rehberimiz vicdanımız ve kanunlar olacaktır. Millet vicdanını yaralayacak, kanunlara aykırı hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz. Varsa daha önce yapılmış bu tür iş ve işlemler için de ne gerekiyorsa o yapılacaktır. Buna kimsenin kuşkusu olmasın.

Şeffaf olacağız, kimseyi ötelemeyeceğiz, dışlamayacağız. 1 Nisandan itibaren parti ayrımı yapmadan herkesin belediye başkanı olacağım. İnsanımıza ve malına saygı göstereceğiz. Önceliğimiz yol, su, çöplerin toplanması, park, bahçe vs. belediye hizmetlerini hakkıyla yerine getirmek olacaktır. Kaynaklarımızı bu yönde kullanacağız. Daha önce her ne sebeple olursa olsun Belediye ile icralık ya da davalık olmuş vatandaşlarımızla yasalar çerçevesinde yeniden bir anlaşma zemini yaratmaya çalışacağız. Vatandaşımızla barışacağız.

İnsanımız ariftir. Kimin ne söylediği kadar nasıl söylediğine de bakar. Konuşanın ses tonuna, gözlerine, davranışlarına, konuşmasına bakarak notunu verir. O sessiz sakin, saygılı duruşun altında engin bir bilgi ve tecrübe yatar. Kanaatini muhatabının yüzüne söylemeyecek kadar da kibardır. Zamanı gelince kanaatini sandık başında bütün açıklığıyla söyler. Bu nedenle insanımız basiretlidir, görgülüdür, irfan sahibidir. Ferasetine her zaman güveniriz.

Biz hizmete talibiz. Biz hizmete hazırız. Takdir hemşerilerimindir. Adil bir seçim olacağına inanıyorum. Seçim sonuçlarına, vatandaşların takdirine saygı göstereceğiz. Sonuçlar milletimize, devletimize, şehrimize ve bizlere inşallah hayırlar getirir. Seçime katılan bütün adaylara başarılar dilerim. Allah’a emanet olunuz."