Milletvekili Açıkgöz’ün TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşma şu şekilde;

“Sayın Başkanım, Kıymetli Divan, Değerli Milletvekili Arkadaşlarım, Aziz Milletim;

Hepinizi saygıyla ve hürmetle selamlarım. Verilen önerge için AK Parti Grubumuz adına söz almış bulunuyorum.

Sayın Milletvekilleri, Sadece kendine medeni olan, sadece kendisine yaşam hakkı tanıyan sözde medeni, sözde insan haklarına ve inançlara saygılı olduğunu iddia eden Avrupa’nın ve özellikle Fransa başındaki ağzı salyalı liderinin;

Alemlere rahmet olarak gönderilen, merhamet, şefkat, güzel ahlak timsali, bizim önderimiz, liderimiz, hayat rehberimiz, canımız, kanımız, Sevgili Peygamberimiz(SAV)’e dil uzatmaya çalışması, Peygamberimizin yüceliği hakikatine, yüce vasıflarına, bizim sevdamıza ve muhabbetimize gölge düşüremez. Avrupa’nın bakışı; “Türk demek, Müslüman demek; Müslüman demek Türk demektir.”

Bir millet, iki devlet olduğumuz can Azerbaycanlı kardeşlerimize maddi ve manevi olarak her daim yanındayız. Türkiye bu kanlı, haksız, hukuksuz oyunu bozmak için elindeki bütün imkânları kullanmaya kararlıdır. Ermenistan’ın, işgal ettiği Azerbaycan topraklarını terk etmesiyle bölge sukuta ve barışa kavuşacaktır. Aksi takdirde terör devleti, istilacı Ermenistan, hak ettiği sonu görecektir. Dünya sessiz kalsa da biz can gardaşlarımızın her daim yanında olmaya devam edeceğiz.

Sağlık Eski Bakanımız, 21. ve 23. Dönem MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş’a Allah’tan rahmet diler, ailesine, milletimize ve MHP camiasına başsağlığı dilerim.

Dünyanın COVİD-19 salgınıyla aylardır boğuştuğu dönemde; Türkiye, aldığı tedbirler, uygulamalar, çalışmalar ile dünya kamuoyunda da Dünya Sağlık Örgütünde de takdirle anılmaya devam ediyor.

Başta can siperhane, insan sağlığının korunması için görev yapan fedakâr sağlık çalışanlarımıza, bu süreci doğru yöneten, milletimizi anlık bilgilendiren Sağlık Bakanımız Sn Fahrettin Koca’ya, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şahsım ve milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum.

İNFLUENZA (grip) hastalığının önlenmesi, mevsimsel yoğunluğun en sağlıklı şekilde atlatılması için her dönemde olduğu gibi Sağlık Bakanlığımızın yetkili birimleri çalışmalarını yaptı, aşıların sağlık önceliğine göre milletimize ulaşması için de kontrollü çalışmalarına devam ediyor.

Eski Türkiye’de değil ilaç; doktor bulamayan, acil servis kapılarında sedyelerde bekleyen hastalarımız varken; herkesin ulaşabildiği, otel konforunda kaliteli hastaneleri, ücretsiz, modern sağlık altyapısı ve uzman hekimlerce sağlık hizmeti alan milletimizin sağlığı herkesten önce 18 yıldır olduğu gibi AK PARTİ Hükümetlerimizin önceliği olmuştur.

Bu vesileyle; “Temizlik, Maske, Mesafe” kurallarına riayet ederek hem fedakâr sağlık çalışanlarımıza destek olmak hem de toplum-birey sağlığını korumak adına ortak sorumluluğumuzu hatırlatır. Gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde gönül coğrafyalarımızda, insanlığın vicdanında yeniden bir uyanışa vesile olmasını temenni eder, Mevlid Gecemizi ve Mevlid-i Nebi Haftanızı en kalbi duygularımla kutlarım.  Cumhuriyetimizin 100. yılına yaklaşırken yeniden diriliş, istiklal ve istikbal ruhuyla 83 milyon vatandaşımızla çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin 97. Yılı kutlu olsun. Ülkemizin bağımsızlığı, milletimizin birliği ve bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan, kahraman şehitlerimize, Gazi Mustafa Kemal’i rahmet; fedakâr gazilerimizi minnet ve şükran duygularımla yâd ediyorum.

Gazi Meclisimizi, yüce milletimizi saygıyla selamlarım…”