Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrelere AK Parti İl Başkanı M. Rauf Yanar, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, İlçe Başkanları, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk ve partililer katıldı.

AK Parti İl Başkanı Yanar yaptığı açıklamada; “Önce Hacıbektaş daha sonra Ürgüp’te Kadın Kolları 6.Olağan kongrelerimizi büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik. Göreve seçilen Başkanlarımıza ve yönetimlerine başarılar diliyor görevi alnının akıyla teslim eden Başkanlarımıza da teşekkür ediyorum.” dedi.

Milletvekili Açıkgöz ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Hacıbektaş ve Ürgüp Kadın Kolları 6.Olağan Kongrelerimizi İl Başkanımız Rauf Yanar, İl Kadın Kolları Başkanımız Ayşe Bilgiç, İlçe Başkanlarımız, Ürgüp Belediye Başkanımız Mehmet Aktürk ve AK teşkilatımızla, fedakar hanım kardeşlerimizin katılımlarıyla gerçekleştirdik.

Öncelikle İzmir’imize, Türkiye’mize geçmiş olsun diliyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde seferber olan devletimize, Sayın Bakanlarımıza, AFAD’ımıza, Kızılay’ımıza, UMKE ekiplerimize, aziz milletimize teşekkür ediyorum.

Kongrelerimizde görevi devreden dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyor; görevi devralan Başkanlarımıza ve yönetimlerine başarılar diliyorum.

Avrupa’nın bakışı; “Türk demek, Müslüman demek; Müslüman demek, Türk demektir.”, Cumhurbaşkanımıza yapılan saldırıların temelinde onun temsil ettiği dava şuuru, Müslüman karakteri vardır. Türk ve Müslüman düşmanlığı ve bunun üzerinden siyaset anlayışı dünyaya bir şey kazandırmaz! Onlar ne yaparsa yapsın dünyaya yön veren Türkiye için çalışacağız.”