Vatan Partisi Nevşehir İl Başkanı Prof. Dr. Meliha Atalay ve parti üyeleri Gülbahçe Parkı Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaparak ABD Başkanı Joe Biden’ın sözde “Soykırım” ifadesine tepki gösterdi.

Vatan Partisi Nevşehir İl Başkanı Prof. Dr. Meliha Atalay tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Bilindiği gibi ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan 2021 günü,1915 Ermeni Göçü Olaylarını “Soykırım” olarak tanıdığını dünyaya açıklamıştır. Ülkemizi soykırımcı ilan etmiştir. Vatan Partimiz, ABD Başkanının bu açıklamasını, Biden, Ermeni soykırımı yalanını tanıyarak, Türkiye’ye ve Asya’ya yönelik tehditlerini eyleme geçirmek için işaret fişeğini yaktı” değerlendirmesi yapmış ve ABD Başkanının bu girişimine karşı derhal eylemli olarak karşılık vermeliyiz kararı almıştır.

Değerli halkımız, değerli Basın mensupları, Soykırım iddiası,  hukuksal boyutu olan ve Yetkili Mahkeme kararı ile kanıtlanması gereken ciddi bir konudur. ABD Başkanı Joe Biden’da dahil olmak üzere,  kimsenin keyfi görüş ve isteğine bağlı olarak, hiçbir Ülke Soykırım yapmakla suçlanamaz. Bu nedenle hukuki bir değeri olmayan Biden’in sözleri de, yok hükmünde, hiç hükmündedir.

2005 yılı Temmuz ayında, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş ile (o zaman İşçi Partisi olan)  Vatan Partisi Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek’in öncülüğünde kurulan Talat Paşa Komitesi Üyeleri Emperyalistlerin Soykırım Yalanına karşı İsviçre’nin Lozan Kentinde 250 yurtsever insanımızla birlikte uzun erimli mücadele başlatmışlardır. Yaklaşık on yıl süren çetin mücadele sonucunda  AİHM’(Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde) görülen  Perinçek-İsviçre (Ekim 2015) ve Ali Mercan- İsviçre  davalarında(…….2016),  1915 Olaylarının Soykırım sayılamayacağı  kararına varılmış ve bu yalan Türkiye’nin  ve Sayın Perinçek’in  zaferi ile tarihe gömülmüştür. ABD Başkanı Biden’ın bu tarihi kararı ve gerçeği bilmiyor olması asla söz konusu değildir.

Değerli Halkımız, o zaman bizlerin, ABD Başkanı Joe Biden’ın 2021 yılında böyle mesnetsiz bir “Ermeni soykırımı” yalanını gündeme getirişinin nedenlerine bakmamız gerekir. Vatan Partisi’nin 2014 baharında Silivri duvarlarını yıkmasından bu yana Türkiye’nin,  ABD’nin üzerimize saldığı piyonlarına karşı kazandığı silahlı başarıları, PKK’nın hendeklere gömülmesi, FETÖ’nün (15-16 Temmuz 2016 tarihinde) ezilmesi, Türkiye’nin Güneydoğusu ile Irak ve Suriye’nin kuzeyinden koparılacak toprak parçalarıyla kurmayı düşündükleri sözde Kürdistan, özde ikinci İsrail Devleti hayallerinin TSK ile boşa çıkarılması, Azerbaycan’da Türkiye’nin de tam desteği ile Karabağ’ın işgalden kurtarılması, ABD’nin bölgemizde uğradığı ve kabullenemediği ağır yenilgilerin örnekleridir.

Esas amaçlarının Türkiye’yi bölmek olan ABD, bölgemizde yenildikçe hırçınlaşmakta ve yıkıcı eylem ve tehditlerin şiddetini arttırmaktadır. Karadeniz’den Doğu Akdeniz’e kadar (Gürcistan, Ukrayna, Bulgaristan, Yunanistan, Girit ve Güney Kıbrıs Rum kesiminde) bölgelerde kurduğu askeri üsleriyle Türkiye’yi kuşatan ABD’nin tehditlerinin Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Libya, Suriye, Irak, İran, Azerbaycan ve Çin’e kadar uzandığını da görmekteyiz. Namlularını Türkiye’ye çevirmiş olan ABD bizim müttefikimiz de stratejik ortağımız değildir. Bu nedenle ABD tehditlerine karşı başı dik korkusuz ve kararlı duruş sergilememiz gerekir.

Vatan Partisi olarak ABD Başkanı Biden’ın, Ermeni soykırımını tanımasına karşı, gerçek eylemlerle yanıt vermek için Türkiye Hükümetine ve Sayın Cumhurbaşkanına çağrıda bulunuyoruz.

1- İncirlik Üssü ile Kürecik Üsleri derhal Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tam kontrolüne alınmalıdır. ABD askerleri 15 gün içerisinde ( defolup ) ülkelerine gönderilmelidir.

2- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Kırım ve Abhazya’nın tanınması için Rusya, İran ve Azerbaycan ile diplomatik görüşmeler başlatılmalıdır. Altılı Platform önerisine KKTC ve Abhazya’da dahil edilmelidir.

3- PKK’yı sınır ötesinde bitirmek için Suriye Arap Cumhuriyeti ile askeri işbirliği dahil her konuda ortak eylem için derhal harekete geçilmelidir.

4- HDP derhal kapatılmalıdır. Anayasa Mahkemesi, PKK’nın kolu bacağı olan HDP için yargı sürecini uzatmamalı, Türkiye’nin karşılaştığı tehditlere uygun olarak hızla karar almalıdır.

Sonuç olarak: Ermeni Soykırımı EMPERYALİST BİR YALANDIR. ABD’den kokmuyoruz. ABD tek dişi kalmış canavardır.”