Vatan Partisi Nevşehir İl Başkanı Meliha Atalay açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Değerli Halkımıza,

Bu gün,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserim” diye tanımladığı Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yılı, hepimize kutlu olsun. Halkın kendi kendisini yönetmesini devletin temeli sayan Cumhuriyet rejimi, Türk insanına, kadın erkek ayrımı olmaksızın, özgür düşünceli “yurttaş” kimliği vererek, devlet yönetiminde söz sahibi kılmıştır.  Büyük Türk Devrimi olan Cumhuriyetimiz, bir uygarlık tasarımıdır. Bu Devrim, eğitimi, bilimi,     tekniği, kültür ve sanatı ile bütüncül bir modeldir. Geçmişte olduğu gibi bugün de, gelecekte de tüm dünyaya örnek olacaktır. Çünkü temelinde bilim ve akıl vardır.

Türkiye Cumhuriyeti ile anıtlaşan Türk Devriminin:

Felsefesi: Aydınlanma,  Hedefi: Çağdaş Uygarlık,   Esasları: Tam Bağımsızlık, Ulusal Egemenlik, Özgürlük, İlkeleri: 6 Ok (Cumhuriyetçilik, Ulusçuluk, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve Devrimcilik)tur.   Ülküsü: Yurtta Barış, Dünyada Barış,  Kaynağı: Bilim ve Akıl,  Toplumsal Yönü: Laik, Sosyal Hukuk Devleti,   Ekonomisi: Devletçi, Halkçı, Bağımsız (Ekonomik, Egemenlik) Sosyal Devlettir.

Emperyalistlere karşı, Atatürk’ün önderliği ve Türk Milletinin birliği ile kazanılan Ulusal Kurtuluş ve Bağımsızlık Savaşımız sonunda kurulan Cumhuriyetimiz, bugün de, Mavi Vatanımız Doğu Akdeniz’de, Ege’de, Kıbrıs’ta gene Emperyalist tehditlerle karşı karşıyadır. Ancak bizler, Atamızdan aldığımız güç, Cumhuriyetimize olan inanç ve bağlılığımızla bugün, önümüzdeki tüm zorlukları yenecek güce sahibiz. Vatan Partimiz, Bağımsız, başı dik ve Üreten Türkiye hedefiyle, birlik ve bütünlüğümüzü korumak için görevinin başındadır.

Cumhuriyetimizin 97. Kuruluş yılı, Büyük Bayramımız hepimize kutlu olsun. Halkımıza saygı ile iletiriz.”