İYİ Parti Avanos’ta 27-29 Ekim, Gülşehir’de 30 Ekim, Ürgüp’te 5 Kasım tarihlerinde 3. olağan kongrelerini yapmaya hazırlanıyor.

Üç adayın yarışacağı Avanos ilçe kongresinin çok heyecanlı geçeceği anlaşılıyor. İYİ Parti Avanos ilçe başkanı adayı Bekir Tükel; “Avanos’ta İYİ Parti’nin toplumsal tabanını genişletmek, bayrağımızı daha yükseklere çıkarmak, önce İYİ Partililerle sonra da bütün Avanos halkı ile kucaklaşmak için aday oluyorum” dedi. 

Tükel; "Kavga yerine barışı, küstürmek ve çatışmak yerine kardeşliği ve kucaklaşmayı, küçültmek yerine büyütmeyi hedef almış bulunuyorum. Adaylığım birilerine karşı olduğum şeklinde anlaşılmamalıdır. İyi Partimizi daha iyi temsil etmek, daha çok çalışmak, daha iyi hizmet etmek amacıyladır. Şimdiye kadar hizmeti geçenler dâhil herkesi bütünleştireceğim. Esnaflardan, Emeklilerden, gençlerden, bayanlardan, mühendis ve avukatlardan oluşan; köy, mahalle ve Belde temsilcilerinin de yer aldığı çok geniş bir kadro ile seçimi kazanacağız. Partimiz her gün açık olacak, gelen herkes sıcak bir ilgi görecek, Avanos daha İYİ olacak, Nevşehir İYİ olacak, Türkiye daha İYİ olacak" diye konuştu. 

İYİ Parti Nevşehir üyesi olduğu için Avanos ilçe başkanlığına aday olamayacağı söylentilerine karşı ise Tükel; "Avanosluyum, Avanos’ta ikamet ediyorum, İYİ Parti üyesiyim, adaylığımın önünde hiçbir hukuki engel yoktur. İYİ Parti İlçe Başkanlığına aday olmak için nerede üye olduğu bir tarafa, üye olmak şartı dahi yoktur. İYİ Parti tüzüğü açıktır. Esas olan İlçe kongresinin ve üyelerin iradesidir. Bu iradenin kararına da saygılı olacağımdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Değişimin adresi Avanos olacaktır” ifadelerinde bulundu.