Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Nevşehir’e gelen Destici, Abdullah Çatlı’nın kabrini ziyaret etti.

Çatlı’nın annesi Remziye Çatlı’yı da evinde ziyaret eden Destici, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu.

Destici, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs ile mücadele sürecinde tüm dünyada ekonomik daralma yaşandığını belirterek, Türkiye’de sürecin iyi yürütüldüğünü ancak özellikle küçük esnafa verilen desteğin artırılması gerektiğini söyledi.

Yeni yıla ilişkin bütçe görüşmelerine TBMM’de devam edildiğini, maaş zamlarında enflasyon rakamları yerine bütçedeki büyüme rakamlarının esas alınarak belirlenmesi gerektiğini kaydeden Destici, “Pandemi ile birlikte bütün dünyada ekonomik daralma oldu. Burada farklı esnaflarımızı ziyaret ettik işlerinden memnun olduklarını söylediler. Ekonomide tabi ki bir daralma var. Ancak, koronavirüs ile mücadele kazanıldığında ekonomimiz daha iyi bir noktaya gelecektir diye düşünüyorum. Bütçe rakamları TBMM Plan Bütçe Komisyonunda şuan görüşülüyor. Bütçedeki büyümeye göre, asgari ücretliden başlayarak çalışan tüm kesimlerin büyüme oranından pay alması gerekiyor. Sadece enflasyon rakamlarına göre bir maaş zammı veya asgari ücret tespiti adil olmaz bu biz doğru bulmayız. Bütçedeki büyüme esas alınması daha doğru olacağını düşünüyoruz. Bu süreçte sıkıntı yaşayan esnaf kesimi başta olmak üzere, küçük ölçekleri işletmelerin, imalathanelerin daha yüksek seviyede desteklenmesi lazım.” diye konuştu.

ABD seçimlerine de değinen Destici, seçimi kimin kazandığının Türkiye açısından önemli olmadığını, Türkiye’nin birlik olduğu sürece her daim büyüyeceğini vurguladı.

Trump ya da Biden fark etmez

Türkiye’nin dış politika konusunda doğru ilerlediğini aktaran Destici, şunları söyledi: “Kimin seçildiğine değil kendi işimize bakmamız lazım. Türkiye şuan dış politikada, Suriye’de, Libya’da, Doğu Akdeniz’de, Ege’de, Azerbaycan’da çok doğru bir yol izlemekte. Terörle mücadelede doğru politika izlemekte. Biz dik durduktan, bir ve beraber olduktan sonra ister Trump seçilsin, ister Biden seçilsin Türkiye hızla büyümeye devam edecektir. Onlar da Türkiye ile birlikte hareket etmek zorunda kalacaklardır. Bugüne kadar yaptıkları müttefikliğe veya stratejik ortaklığa yakışmayacak davranışlardan geri duracaklardır.”