AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Açıkgöz, AK Parti Grubu adına CHP’nin 14 Nisan 2021 tarihli COVİD-19 Salgınıyla Mücadele konulu önergesi için TBMM Genel Kurulundaki konuşmasında;

“Sayın Başkanım, çok kıymetli Divan, değerli milletvekili arkadaşlarım, aziz milletim; hepinizi saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum.

Ramazan ayınızı tebrik ediyorum, hayra, berekete ve huzura vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. 11 ayın sultanı Ramazanı şerifte gönülleriniz huzurlu, sofranız inşallah bereketli olsun. Bizim önderimiz, liderimiz, hayat rehberimiz, canımız, kanımız, Sevgili Peygamber'imize (SAV) salatü selam ederiz.

Barış ve kardeşlik dini İslamiyet'e karşı Batı'da yükselen İslam düşmanlığını şiddetle kınıyoruz, inşallah, kinlerinde boğulacaklardır diyoruz.

Sevgili milletvekili arkadaşlarım, dünyanın Covid-19 salgınıyla aylardır boğuştuğu dönemde Türkiye aldığı tedbirler, uygulamalar, çalışmalarla dünya kamuoyunda ve Dünya Sağlık Örgütünde takdirle anılmaya devam ediyor. Başta can siparane çalışan bütün sağlık çalışanlarımıza, süreci doğru ve şeffaf yöneten, milletimizi anlık bilgilendiren Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'ya ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin etkin ve hızlı çalışma olanağının sağlık alanındaki başarımızdaki önemini de vurgulamak istiyorum. Tabii, tespit edilen vakaların yüzde 85'ini varyantlar oluşturuyor. Bütün veriler bulaşmanın daha hızlı olduğunu gösteriyor. Bulaşma hızını azaltmak için tedbirler belli, aşı ise en büyük silahımız. Sırası gelen vatandaşlarımız randevularını alarak aşılarını olmaktan çekinmemeleri gerekmektedir.

Başından beri salgınla mücadeleyi siyasetten ayırdık. Bilim Kurulumuzun salgın boyunca verdiği emekleri görmezden gelerek saldırgan bir üslupla bilim insanlarımıza hakaret edilmesini asla kabul etmiyoruz. Bilim Kurulumuz siyasi rant malzemesi değildir. Bizler onların emeklerine şahidiz.

Her fırsat bulduğumuzda tedbirleri gevşeterek normalleşme sürecini başlattık. Aşılamada toplam 19 milyonu bulan rakamla dünyada ilk sıralarda yer alıyoruz. Tedarik imkânlarımızı daha da genişleterek bütün kapıları zorluyoruz. Yerli ve millî aşımızı da inşallah kısa zamanda hizmete sunarak aşılama konusunda büyük yol alacağız Allah'ın izniyle. Aşılamada dünyada ilk sırada yer alan Türkiye "vatandaşlarımızın sağlık önceliği" anlayışıyla hareket etmektedir. Ancak, vaka ve vefat sayıları artış gösterdiği durumlarda ister istemez tedbirleri sıkılaştırmaya mecbur kalıyoruz. Bu çerçevede ramazan ayının ilk haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamaya başladı. Amacımız, iki haftalık süre boyunca hem vefat hem de vaka sayısını düşürmektir. Eğer bunları bu sürede başaramazsak daha da sert uygulamalara geçilmesi zorunlu hâle gelecektir.

Aynı şekilde aşı sırası gelenlerin de bu imkânı derhâl değerlendirmesini istiyoruz. Aşının vaka ve vefat sayılarını düşürmede etkisi hem gözlemlenmiştir hem de rakam olarak tespit edilmiştir.

Milleti ve vatanı için gece gündüz çalışan, et ve tırnak gibi olan Cumhur İttifakı'yla Türkiye pandemi sonrasında da yükselen ve yıldızı parlayan bir ülke olarak dünyanın güç merkezi olacaktır. Cumhur İttifakı'yla güçlü bir Türkiye için çalışmaya gece gündüz devam edeceğiz.

Ben özellikle pandemi döneminde arz talebin bozulduğu ve üretimin çoğaldığı, tüketimin pandemiden dolayı bozulduğu patates ve soğanla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu bu kararlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz.

Depolardaki patatesleri garip gurebaya ulaştırmak için gece gündüz çalışılıyor. Burada hiçbir çiftçimize ek bir külfet getirmeden, Nevşehir çiftçimizin, Niğde çiftçimizin ve bütün patates ve soğan çiftçilerimizin patates ve soğanları alınarak inşallah ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Burada çiftçimiz asla mağdur edilmiyor ve edilmeyecektir de. Ben bu konuda başta Cumhurbaşkanımıza, Tarım Bakanlığımıza ve ak teşkilatımıza teşekkür ediyorum.

Ülkemizin bağımsızlığı, milletimizin birliği ve bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak şehit olan bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize minnetlerimi sunuyorum. Tekrar ramazanımızın ülkemize, milletimize, Ümmeti Muhammed'e hayır, huzur ve bereket getirmesini niyaz ediyorum. Genel Kurulu ve aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.