Karataş, “Devletimize baş kaldıran anarşi Terör korkunç boy göstermekte burada terörü ve anarşi deyiminden kastım; Şehir ve kırsal eşkıyanın yâda yabancı Kültür ve ideolojilerin girdabında insanlıktan çıkmış kişilerin eylemleri kafaları zihinleri allak bullak eden kültür ve kavram kargaşasıdır. Her türlü yıkıcı ve Bölücü eylemlerin bu noktadan kaynaklandığı kanaatini taşımaktayım. Onun içindir  ki, Milli Eğitimimiz milli olmalıdır.

Türk Milletinin Eğitim Dünyası Türk - İslam Ülküsünün ışığında kurulması gereklidir. Böyle bir fikri yapıyı yürütmek idare etmek içinde iyi bir yere yapıya tam maderin bir Milli Eğittim Binasına (müdürlüğüne)acilen ilimizde ihtiyaç vardır. Milli Eğitimin şerefli mensuplarının tam verimli çalışmaları için eğitim binaları da çok güzel olmalıdır.  İlimiz Nevşehir´in de böyle bir binaya acilen ihtiyacı vardır.

Milli Eğitim Müdürlüğü yapılacak binada konferans salonları öğrencilerimizin yeteneklerini yansıtan halka acık sergi salonları müzik folklor vs çalışmaları için bölümlerin  olması gereklidir. Tabiidir ki ilimize böyle muhteşem bir yapının binanın yapılması gerektiğinde İdarecilerimiz planlamayı yapabilen ehil teknik adam ve yetkililerin üstün düşünceleri olacaktır. İlimizde büyük çok güzel bir Adliye Sarayı yapılıyor.

Amaç hâkimlerimiz savcılarımız rahat ortam da insanlar mağdur edilmeden Adaleti yerine getirmek içindir. Adaletin gecikmeden yansız tarafsız herkese eşit bir şekilde yansımasını diliyorum. Sayın Valim, Sayın Milletvekillerimiz ve ilimizin temsilcileri olan il genel meclisi üyeleri ve Belediye Başkanı ilimizi sizler yönetiyorsunuz. Bir ilin Türkiye büyük millet meclisisiniz. İlimizin bütün yatırımları veya yapılacak her yatırım sizlerin teklif ve kararları ile oluyor” dedi.