Polis Yüksek Öğretim Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi hakkında konuşan Sarıaslan, yasa teklifine baktıklarında Cumhurbaşkanlığı sisteminin İçişleri Bakanlığında uygulanmasının bir örneğini gördüklerini söyledi.

Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Sarıaslan, “Yaptığınız dış politikalar sonucu 4 milyondan fazla Suriyeliyi ülkemize taşıyarak Türkiye'nin etnik yapısıyla oynadınız. Sizin kendi söyleminizle 40 milyar dolar parayı, gerçekte ise bu milletin 60 milyar dolarını bunlara harcadınız. Üstelik bir de her türlü terörü ülkemize taşıdınız. Önce size Suriye sınırındaki mayınları temizlettiler, neden temizlendiğinin farkında bile olmadınız, sonra da bu sınırlarımızı kevgire çevirdiniz, yolgeçen hanına döndü. Önce açılıp kapanamadığınız gibi şimdi de sınırlarımızı kapatamıyorsunuz. "Biz Suriye'de Emevi Camisi'nde namaz kılacağız." derken Suriye'yi Türkiye'ye getirdiniz. Bu yaptıklarınızın hesabını halka nasıl vereceksiniz?” şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu da eleştiren Sarıaslan, şu ifadeleri kullandı: “Sayın Bakan, İstanbul'daki terör saldırısının arkasında Amerika Birleşik Devletleri olduğunu ve gereken mesajı aldığınızı söylüyorsunuz. Bu mesaj size mi, Türk milletine mi verilmiştir? Mesajdan ne anladınız, nasıl cevap vereceksiniz? Türk milleti adına soruyor ve bunun cevabını bekliyoruz. Türk askerinin kafasına Amerikan askeri tarafından çuval geçirilirken neredeydiniz? O günlerde nota vermeyi müzik notası olarak algılayan lideriniz, Biden'in başsağlığı mesajını kabullendi, siz yine boşluğa düştünüz. Grup Başkan Vekiliniz sizin ruh hâlinizi tahlil edip bu sözleri ruh hâlinize göre söylediğinizi söyledi; buna cevabınız nedir, cevabınızı bekliyoruz. Sayın Bakan, büyük laf söyleyerek büyük adam olunacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz; ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Sayın Bakan, bu yaptıklarınızdan sonra istifa etmeyi düşünüyor musunuz?”