Altınyıldız İlköğretim Kurumunda 2021-2022 eğitim öğretim yılı boyunca öğrencilere mantık yürütme, strateji geliştirme, taktik uygulama becerileri ile birlikte uygulanan satranç derslerinde özgüvenlerinin de artması sağlandı.

Bu doğrultuda yıl boyunca Nevşehir’de düzenlenen turnuvalara katılım sağlayan öğrenciler aldıkları başarılarla okullarını gururlandırdı.

SATRANÇ TURNUVALARI

31 Temmuz-1 Ağustos 2021 tarihlerinde Nevşehir Gençlik Merkezinde yapılan küçükler il birinciliği satranç turnuvasında erkelerde Çınar İçöz il birinciliğini elde ederek altın madalya kazanırken İpek Barış ise kızlarda il ikincisi olarak gümüş madalya kazandı.

Çınar İçöz ayrıca Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750. yılı anma etkinlikleri satranç turnuvasında il üçüncülüğü elde ederek bronz madalya kazandı.

2021-2022 Eğitim öğretim yılı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları tarafından düzenlenen satranç turnuvalarında Altınyıldız İlköğretim Kurumu küçük kızlar takımı il birincisi, küçük erkekler A takımı il ikincisi, küçük erkekler B takımı il üçüncüsü olarak kupalarını almanın mutluluğunu yaşadı. İl birincisi olan küçük kızlar takımı 18 Mart’ta Aksaray’da yapılan bölge turnuvalarında Nevşehir’i temsil etti.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri 2021-2022 eğitim öğretim yılı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Satranç Temsilciliği tarafından 26-27 Mart’ta düzenlenen Şehitler Günü Satranç Turnuvasına katılarak derece aldı.

Yapılan turnuva sonucunda 8 yaş altı kızlar kategorisinde Hira Tutucu il birincisi olurken 8 yaş altı erkekler kategorisinde ise Mustafa Erdem Kaya il ikincisi oldu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Satranç Turnuvası 21-22 Mayıs tarihinde Nevşehir’de yapıldı.  Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri turnuvaya katılarak derece aldı. Yapılan turnuva sonucunda 7-8 yaş kategorisinde Mustafa Erdem Kaya il birincisi, açık Kategoride ise Çınar İçöz il üçüncüsü oldu.

SATRANÇ MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ

Nevşehir satranç şampiyonu Altınyıldız İlköğretim Kurumu 4. sınıf öğrencisi Çınar İçöz Konya’da düzenlenen Satranç Milli Takım seçmelerine katıldı. Milli Takım seçmelerine katılan İçöz, Türkiye 22.’si oldu.

YILDIZLAR SATRANÇ TURNUVASI

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri 18-19 Aralık 2021 tarihlerinde yapılan küçükler ve yıldızlar yaş grupları satranç turnuvasında il birinciliklerini ve madalyaları topladı.

Turnuvada 6 il birinciliği ve toplamda 20 madalya alan Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri büyük bir başarıya imza attı.

Turnuvada 7 yaş genelde Yakup Eyileten il ikincisi, Ateş Ödek ise il üçüncüsü oldu.

7 Yaş kızlarda Miray Kiriş il birincisi, Deniz Zengin il ikincisi, Nuran Sena Kara il üçüncüsü olurken Ece İsmailoğlu da centilmenlik ödülü aldı.

8 Yaş kızlarda Işık Tüfekci il üçüncüsü,

9 Yaş kızlarda Beren Serra Saygın il ikincisi ve Yağmur Ada Akifoğlu il üçüncüsü,

9 Yaş genelde Hüseyin Yağız Ertaş il üçüncüsü,

 10 Yaş genelde Çınar İçöz il birincisi ve Yusuf Kerem Akıllı İl üçüncüsü,

11 Yaş genelde Mustafa Akdemir il birincisi ve Can Ersan il üçüncüsü,

12 Yaş kızlarda Hilye Gönenç il birincisi,

12 Yaş genelde Akif Duru il ikincisi,

13 Yaş genelde Berkay Nuray il ikincisi,

13 Yaş kızlarda Nildeniz Dildöken il birincisi,

14 Yaş genelde Yiğit Zekeriya Özdil il birincisi, Melih Biçkes il ikincisi ve Melike Biçkes il üçüncüsü oldu.

SATRANÇ KULÜP

2021-2022 Eğitim öğretim yılı Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen kulüpler satranç il yöre yarışmalarında Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencilerinden Akif Duru, Kuzey Kaan Bal, Hilye Gönenç, Ömer Tanık, Yiğit Parlak, Ömer Asaf Elmacı, Emin Elmacı ve Altuğ Ünver’den oluşan satranç takımı il ikincisi oldu.