Gençlik ve Spor Bakanlığının projelerinden “Geleneksel Çocuk Oyunları ve İlkokul Fiziksel Etkinlikleri" şenliği Nevşehir’de gerçekleşti.

Nevşehir Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 7 ilçede gerçekleştirilen şenliğin finali merkez, köy ve beldelerden gelen okulların katılımıyla 3 nolu çim sahada yapıldı.

Yaklaşık 750 öğrencinin katıldığı şenlikte satranç, golf ve halat çekme gibi birçok oyunlarla öğrenciler doyasıya eğlendi.

Şenliğe Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Gençlik ve Spor il Müdürü Muhsin Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şenlikle ilgili açıklama yapan Özdemir, “Bakanlığımızın projelerinden bir tanesi, ilkokul seviyesindeki çocuklarımız için yapıyoruz bu etkinliği. Biliyorsunuz ilkokullarda beden eğitimi öğretmenlerimiz derslerine girmiyor, kendi sınıf öğretmenleriyle ders işliyorlar. Onların hem fiziksel etkinlik dersleri var hem de bu vakitlerinde eğlenmeleri için kendi öğretmenleriyle birlikte değerlendiriyorlar. Bizde bu çocukları hem spora yönlendirme adına, eğlendirirken de birlikte aynı zamanda sporla tanıştırma adına bakanlığımızın büyük organizasyonlarından birini uyguluyoruz ilimizde. Antrenörlerimizle gençlik merkezi gönüllü gençlerimizle birlikte çocuklarımızı hem eğlendireceğiz hem de onları sporla tanıştıracağız. Aynı zamanda da kendilerini yaz spor kurslarımıza davet edeceğiz.”  dedi

Şenlikte eğlencelere katılan Becel, Özdemir ve Polat öğrenciler ile yakından ilgilendi.

Programın sonunda Kızılay Nevşehir Şubesi tarafından etkinliğe katılanlara içecek ikram edildi.