Nevşehir’in en eski kulüplerinden olan eski ismi Kale Spor Kulübünün ismi, Başkan Bayram Ekici önderliğinde takıma ve şehre yeni bir vizyon katmak amacıyla dört yıl önce Nevşehir 1969 Gençlik ve Spor Kulübü olarak değiştirilmişti.

Halen Nevşehir 1. Amatör Kümede mücadele veren takım o günden bu güne bir çok projeyi hayata geçirerek alt yapı çalışmalarına önem vermiş ve tüm yaş kategorilerinde A takımla birlikte bugün mücadelesini sürdürmektedir. Yaptıkları projelerle şehrin gençlerine çocuklarına en büyük değeri verdiklerini çoğu kez ispatlamışlardır. 

Nevşehir 1969 Gençlik Spor Kulübünün Cumartesi günü yaptığı “Vadi Yürüyüşü” etkinliği hakkında kulüp Başkanı Bayram Ekici şu görüşlere yer vermiştir.

Ekici, ”Şehrimizin en köklü ve en eski kulüplerinden olan geçmişinde bir çok başarıya imza atan kulübümüz 2008 yılından bu yana köklü değişiklikler yaparak çağdaş ve ileriyi düşünen bir yapıya kavuşmuştur. Bugün geldiğimiz ortamda şehrin sporcu altyapısı eksiğini ve sporcu yetiştirmekteki zaafiyetlerinin giderilmesi amacıyla uzun soluklu bir proje başlatarak şehrimize ve gençlerimize büyük bir yatırım yapmıştır. Geleceğimiz çocuklarımızı sigara alkol ve uyuşturucu maddelerden uzak tutmak adına önemli bir misyonu üstlenmiştir ve halen de sürdürmektedir. Oluşturduğumuz alt yapıda birçok lisanslı gencimiz, çocuğumuz bulunmakta ve özenle kendileriyle ilgilenmekteyiz. Şehrin profesyonel takımı için yetiştirdiğimiz bu gençler sosyal olarak gelişmekte bununla birlikte sağlıklı bir neslin temsilcileri olmaktadır. Kültür seviyelerini artıracak faaliyetler kapsamında kitap okuma zamanları ve derslerini takip ederek çocuklarımızın başarı oranlarını yükseltmekteyiz. Bu sezon pandemi nedeniyle liglerin oynanmaması bizlere büyük yara açmıştır. Lakin Nevşehir 1969 GS Kulübü 2,5 aydır idmanlarını aralıksız her gün sürdürmektedir. Cumartesi günü de saat 06.30’da yöneticilerimizden İsmail Ördür, teknik heyetimizden Salih Öğretici, Duran Tunç ve genç sporcu kardeşlerimizle birlikte Kapadokya bölgesinde bulunan Zemi Vadisinde ve buraya bağlı farklı yerlerde 15 km’lik bir etkinlik yaptık. Neşe içerisinde geçen etkinlikte çocuklarımız bilmedikleri görmedikleri yerleri görerek doğayı tanıma imkanı buldular. Bu tür sosyal etkinlikleri devam ettirmekte kararlıyız. Daha sonra gençlerimizle birlikte yaptığımız kahvaltıyla yürüyüş etkinliğimizi sonlandırdık. Bizler Nevşehir 1969 GSK olarak gençlerimiz için elimizi taşın altına koyduk, bu şehrin yöneticileri, siyasileri, gençlik hizmetleri, ve spora değer veren gençliğe değer veren herkesin bu minvalde çalışan kulüplere destek olmasını özellikle bekliyoruz. Şunu asla unutmayalım bu çocuklar bizim geleceğimiz, bizim çocuklarımız.” dedi.