Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün haltercileri Yaşar Karaca ve Furkan Orhan, Polonya’nın Raszyn şehrinde organize edilen Yıldızlar ve U-15 Avrupa Halter Şampiyonasında Türk milli takımı forması giyecek.

Avrupa Halter Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonda ay yıldızlı forma ile hem Nevşehir’i hem de ülkemizi temsil edecek olan sporculardan Yaşar Karaca, 14 Ağustos Pazar günü Türkiye saati ile saat 18.00’da 73 kilo kategorisinde madalya mücadelesi verecek. Daha önce koparmada 123 kilo silkmede 163 kg ve toplamda 286 kilo kaldırarak Türkiye Şampiyonu olan ve Avrupa rekoru kıran Karaca’nın hedefi altın madalya.

Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün bir diğer sporcusu Furkan Orhan ise şampiyonada 89 kilo erkekler kategorisinde yarışacak.

Karaca gibi şampiyonada ay yıldızlı formayı giyecek olan Nevşehirli genç sporcu 15 Ağustos Pazartesi günü Türkiye saati ile saat 13.30’da ülkemize madalya kazandırmak için ter dökecek.

Her iki sporcunun yarışları https://www.youtube.com/watch?v=YikLLrD74vg linkinden canlı olarak yayınlanacak.

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran da, Türk Milli Takımı ile Polonya’da bulunan Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Halter Antrenörü Burak Erdoğan ve sporcular Yaşar Karaca ve Furkan Orhan’a başarılar diledi.