Türkiye Okçuluk Federasyonun 2022 faaliyet takviminde yer alan “2022 Salon Federasyon Kupası” okçuluk müsabakaları 16-20 Kasım tarihlerinde Samsun Baruthane Okçuluk Tesislerinde düzenlendi.

41 Bölge, 109 kulüp, 706 sporcunun katıldığı müsabakalarda Sudenaz Eke, Helin Satıcı ve Aybüke Fatma İler’den oluşan Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü okçuluk takımı makaralı yay kadınlar kategorisinde Türkiye 2’ncisi oldu. Aynı zamanda sporculardan Rıfat Terzi ve kız takımı milli takım seçme barajını geçti.

Başarılı sporcular, okçuluk antrenörleri Yusuf Yazıcı ve Yakup Han Çetin ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir’i makamında ziyaret etti.

Sporcularla bir süre sohbet eden İl Müdürü Özdemir, başarılarından dolayı sporcuları tebrik etti. Okçuluk antrenörleri Yusuf Yazıcı ve Yakup Han Çetin ise spor camiasına desteklerinden dolayı İl Müdürü Özdemir’e teşekkürlerini iletti.

Özdemir; "Sporda başarı çok çalışmanın yanı sıra azimli ve hırslı olmayı da gerektirir. Ben sizlerde bu ışığı görüyorum ve bu ışık sizleri geleceğe emin adımlarla taşıyacaktır. Başarılarınızın artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum. Alınan bu dereceler bizleri Olimpiyatlar için umutlandırıyor. İnşallah Nevşehir’den olimpiyata göndereceğimiz birçok sporcu olacak. Hepinizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.