TFF 3. Lig'de normal sezon sonunda gruplarında birinci olan 3 takım doğrudan, Play-Off müsabakaları sonucunda her gruptan 1'er takım olmak üzere toplam 6 takım TFF 2. Lig'e yükselecek.

TFF 3. Lig 18 takımlı 2 ve 17 takımlı 1 grup olmak üzere toplam 3 grupta çift devreli lig usulüne göre oynanacak. TFF 3. Lig’de çift devreli lig müsabakaları sonunda, 18 takımlı gruplarda ligi 16., 17. ve 18. sırada bitiren 3 takım ile 17 takımlı grupta ligi 15, 16 ve 17. sırada bitiren takımlar olmak üzere toplam 9 takım Bölgesel Amatör Lig’e düşecek.

TFF 3. Lig'de çift devreli lig müsabakaları sonunda gruplarında 1. sırayı alan takımlar TFF 2. Lig’e yükselecek. Bu müsabakalar sonunda gruplarında 2., 3., 4., 5. ve 6. Sırayı alan takımlar, TFF 2. Lig’e yükselecek son 3 takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarına katılacak takımları oluşturacak.

Play-Off’larda, her grupta grubunu 2. sırada bitiren takımlar doğrudan Play Off finaline yükselecek. Grubunu 3. sırada bitiren takımla 6. sırada bitiren takım, 4. sırada bitiren takım ile de 5. sırada bitiren takım, tek maç eleme usulüne göre eşleşecek. Müsabakalar 3. ve 4. takımların sahasında oynanacak. Bu müsabakalarda normal süre berabere sonuçlanırsa müsabakalar on beşer dakikalık iki devre halinde uzatılacak. Uzatma devrelerinde eşitlik bozulmazsa, kazanan takım penaltı vuruşları sonucunda belirlenecek.

Müsabakalarda kazanan takımlar, çift maç eleme usulüne göre ve ilk maç puan sıralamasına göre ligi daha altta bitirmiş takımın sahasında olacak şekilde eşleşecek.

İki maç sonunda, galibiyet veya beraberlik sayılarının eşit olması halinde, toplamda daha fazla gol atan takım tur atlayacak. Atılan gollerin eşit olması halinde ise, ikinci müsabaka sonunda on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanacak. Uzatma devrelerinde de eşitliğin bozulmaması durumunda, kazanan takım penaltı vuruşları sonucunda belirlenecek. Tur atlayan takım finale yükselecek ve finalde ligi 2. sırada bitiren takımın rakibi olacak.

Final müsabakaları TFF tarafından belirlenecek tarafsız sahalarda tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Final müsabakalarının normal süresi berabere sonuçlandığı takdirde on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanacak. Uzatma devresinde gol atılamazsa, kazanan takım penaltı vuruşları sonucunda belirlenecek.

Her grupta ayrı ayrı oynanacak olan final müsabakalarını kazanan 3 takım daha TFF 2. Lig'e yükselecek.