Toplantıda yapılan sunumda, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen “Türkiye yetenek taraması ve spora yönlendirme” projesi hakkında Vali İnci Sezer Becel’e bilgiler aktarılırken uygulanması planlanan 4. tarama konusunda da Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir tarafından brifing verildi.

Projenin başlangıcından itibaren şu ana kadar gelen süreç hakkında istatistiki verilerden bahseden Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, geçmiş yıllarda Nevşehir’de ve ilçelerinde taranan ve seçilen sporcular hakkında bilgi verdi.

Özdemir, ayrıca önümüzdeki dönem ile ilgili işleyiş, proje planlaması, yerel organizasyon yapısı, koordinasyon kurulu, proje uygulama takvimi ve taramanın uygulama süreci ile ilgili de detaylı bilgi verdi.

Vali İnci Sezer Becel, sunumun ardından yaptığı konuşmada, gençlerin spora yönlendirilmesi adına yapılan çalışmaların önemine değindi.

Çocukların sportif aktivitelere katılmasının daha sağlıklı nesiller yetiştirmeye önemli katkılarda bulunacağını belirten Vali Becel; “Nevşehir’de zinde ve sağlıklı gençler yetiştirmek en büyük temennimiz. Bu yönde yapılan çalışmalar ve projelerin önemi büyük. Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi, tüm gençlerimizin spora yönelmesini, kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlayacak nitelikte” dedi.

Kaymakamlar, İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, şube müdürleri ve beden eğitimi öğretmenlerinin katıldığı toplantı yapılan fikir alış verişi ile sona erdi.