Müsabakalara; Nevşehir Belediye Spor, Kap. Nevşehir Spor, Nevşehir 50 GSK., Ürgüp Spor, Suvermez Kapadokya Spor, Gülşehir Bld. Spor, Nevşehir Kayaşehir GSK, Nevşehir Anadolu GSK takımları katılacaklar.

Müsabakalar Tek devreli lig usulüne göre Merkez Gazi Stadında oynanacak. U-12 Minikler Şenliğinde 2010, 2011 ve 2012 doğumlu olan futbolcular oynayabilecek. Müsabaka süresi: 2 x 25 dakika ve Saha ölçüsü: 50metre 70metre, Oyuncu değişikliği sayısı ise 6 olacak.

Mazeretsiz olarak tayin ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabakaya gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinecek. Böyle durumlarda futbol müsabaka talimatının 24/A maddesi gereği, Federasyon hesabına hakemlerin masrafları ile diğer masrafları karşılamak üzere tazminat olarak 250 TL ödeme yapmasına karar verildi. 

U-12 Minikler Şenliği, tertip komitesinin 01.06.2022 tarih ve 1 nolu kararı ile hazırlandı.

TFF Nevşehir İl Temsilcisi M. Tolga Karaca şenliğe katılacak olan takımlara, futbolculara, teknik kadrolara, hakem ve saha görevlilerine başarılar diledi.