Çalık yaptığı açıklamada, ılık giden havalara sevinen kesimlerin olabileceğini belirterek, yaşanan bu hava şartlarının su ve gıda ihtiyacı açısından gelecekte çok büyük tehlike olduğunu söyledi.

Kışın en şiddeti şekilde geçmesi gereken Ocak ayının ılık şekilde geçmesinin normal olmadığını kaydeden Çalık, ?Kendi nefsimiz için böyle geçmesini geçici olarak isteyebiliriz.

Ancak geleceğimizi ve çocuklarımızı düşündüğümüz zaman sanıyorum çalışan veya çalışmayan büyük bir halk kitlemizin Ocak ayının ılık ve yağışsız geçmesini istemeyeceği kesindir? diye konuştu.

Çalık konuşmasında şunları söyledi: ?Hepimizin de farkında olduğumuz, Küresel ısınma dediğimiz büyük bir felaket her yıl büyüyerek geliyor.

Artan nüfusumuza her yıl daha çok gıda gerekirken, ülkemizde ve dünyada üretilen gıda miktarları gittikçe azalıyor. Nevşehir?imizde geçmişte, bir dekar toprakta ortalama 10 ton patates, 10 kile (3ton) buğday, 75 kilo kabak çekirdeği, bir asmada bir kasa üzüm alınırken, bugün bu üretim miktarı yarıya düşmüş veya çoğu yerde de tamamen bitmiştir.

Her yıl artan nüfusumuza daha fazla içme suyu gerekirken,  kar ve yağmurların gittikçe azalması nedeniyle su rezervlerimize yeni içme suyu eklenmemektedir.

Eğer yağan yağmur ve karların içme sularımıza yeterli katkısı olsaydı, şu an açılmış kuyulardaki su seviyesi yükselirdi ve 100-300 metreden su almak yerine 10-40 metreden su almamız gerekirdi.

Ayrıca 2009 yılı baharında yağan olağanüstü yağmura göre çok fazla ürün almamız gerekirken çoğu bölgelerimizde biçerdöverler ekinlerin yeterince büyüyememesi nedeniyle tarlalara girmemiştir. Bağ ve bahçelerimizde taze olsun yaşlı olsun çoğu ağaçlarımız artan oranda kurumaya devam ediyor.

Çünkü kışın ılık geçen dönemde ağaçlar erken uyanıyor, daha sonra da basit bir soğuk onu Nisan-Mayıs ayında yakalıyor veya o yakalamazsa,  artan radyasyon ve çöpe giden piller yakalıyor, çaresiz ağaçlar kurumak zorunda kalıyor.

Önceden adı sadece grip olan virüs, değişikliğe uğrayarak her yıl yeni bir şekilde daha güçlü ve ölümcül bir şekilde dünyamızı tehdit etmeye devam ediyor.

Kanser ve kalp hastalıkları artık her insanı her an yakalama riskine dönüşmüş bir tehlike olarak büyüyerek geliyor. İstisnalar hariç, bütün bu anlattıklarımızın tek nedeni küresel ısınmadır.

Büyüyerek gelen bu canavara karşı,  halkımızı Tema Vakfında birleşmeye ve aktif mücadele etmeye çağırıyoruz." Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ