Soruyu yönelttiğimiz, 20 yıla yakın bir süredir bilgisayar onarımı konusunda uzmanlaşan Ahmet Menekşe, bilgisayar kullanıcılarına yönelik çok önemli tüyolar verdi.

Genelde bilgisayar kullanıcılarının tek bilgisayarla her işi yapabilecekleri gibi yanlış bir algıya sahip olduklarını söyleyen Sindoma Bilgisayar işletmecisi Ahmet Menekşe, tek bilgisayarla her işinizi çözmeye çalışmayın uyarısında bulundu.

Menekşe, “Nevşehir halkı bilgisayar kullanamıyor. Çünkü en başta tek bilgisayarla her işlerini yapabilmek gibi yanlış bir davranış içerisindeler. Kullanıcılar tek bir bilgisayarla işlerimi de yaparım, filmimde izlerim, sosyal medyaya da girerim tavrı içerisinde. Bu oldukça yanlış bir tutum. Bu iş için firmalar çok büyük harcamalar yapıyorlar. Örneğin muhasebe kayıtları veya firmaları ilgilendiren özel kullanımlar için trilyonlar harcanıyor. İnternet ortamından verileri uzak tutmanın çaresini arıyorlar.

Kişisel bilgisayarları ayırt etmek lazım. Genel itibariyle bize gelen bilgisayar arızalarında ön sırada virüsten kaynaklı arızalar ilk sırada. Elektrik kesintileri de bilgisayarlarda önemli arızalar oluşturuyor. En önemli tavsiyem bilgisayar kullanıcıları bilmedikleri programlara, internet sitelerine mümkün olduğunda girmemeleri olacak” diye konuştu.