Türkiye'nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden biri olan Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'de hafta sonu kısıtlamalarında yabancılar adeta Kapadokya'nın keyfini sürüyor, yerli turistler ise ister istemez konakladıkları otellerine adeta hapsediliyor.

2020 Mart ayından bu yana koskoca bir sezonu Pandemi nedeniyle heba eden Kapadokya bölgesindeki turizmciler bu durumdan oldukça dertli. Okulların tatile de girmesiyle birlikte Pandemi kurallarına uyarak bir kaç günlüğüne Kapadokya'nın eşsiz güzelliklerini keşfe çıkmak isteyen yerli turistler bu ayrımının en azından kendileri için esnetilmesini bekliyor.

Bölgede yerli ve yabancı turistin en çok ilgi gösterdiği ATV turları, balon turları ve atlı turların gerekli tedbirler ışığında yapılabilmesini beklediklerini söyleyen tur işletmecileri, "Okulların tatile de girmesiyle birlikte bir kaç günlüğüne de olsa Pandeminin olumsuz psikolojisinden kurtulup Kapadokya'da atlı, ATV ya da balon turlarına katılmak istiyorlar. Ancak yabancı turiste serbest olan bu etkinliklerin yerli turistlere yasak olması bizleri de sıkıntıya sokuyor. Zaten 2020 yılını heba eden bölge turizminin biraz olsun canlanması, biz turizmcilerin yeni sezona umutla bakabilmemiz için bir an önce bu konuda bir adım atılmasını bekliyoruz. Nihayetinde Türkiye'nin sadece bir Kapadokya'sı var ve yerel anlamda bu konuda bir takım adımlar atılabilir." diyor.