Yolculuğu bir süre önce Mersin´in Erdemli ilçesinde başlayan ve sırasıyla Niğde, Nevşehir, Samsun, Ordu ve Giresun´a uğrayan İğdigül, hayvan hakları konusunda iki ülke arasında köprü olmayı hedefliyor.

İğdigül, Giresun Atatürk Meyda´nında, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye´de hayvan hakları kanununun yetersiz olduğunu savundu.

Azerbaycan´da ise hayvan hakları diye bir durumun olmadığını öne süren İğdigül, "Ben hayvan hakları konusunda iki ülke arasında köprü oluşturmak için gidiyorum. Eğer bunu becerebilirsem ne mutlu" dedi.

İğdigül, Bakü´de hayvan haklarını savunan dostları olduğunu belirterek, "Çok duyarlı, merhametli arkadaşlarımız var. Ben bir dizide Azerbaycan uç beyini oynamıştım. Orada da çok büyük bir ilgi varmış bu diziye. Bu hayvanlarımız için bir vesile oldu. Ben hayvanlar için yoldayım" diye konuştu.

Hayvanların sesi olarak yollarda olduğunu vurgulayan İğdigül, sözlerini şöyle tamamladı: "Ben şunu gururla söylüyorum; ben bir sokak köpeğiyim. Ben bir sokak hayvanıyım, ben bunu gururla söylüyorum. Ben sadece ve sadece onların konuşan haliyim.

İsteklerimi, dileklerimi yerine getirebiliyorum, yemek isteyebiliyorum, su isteyebiliyorum ama onlar konuşamıyorlar, ben de onların sesi olarak yollara çıktım."