İş, işçi ve işverenleri ilgilendiren konuları temel alan ve çalışma hayatını düzenleyen iş hukuku, tarafların profesyonel desteğine ihtiyaç duyduğu alanların başında geliyor. İş hukuku alanında ortaya çıkan uyuşmazlıklar iş kanunu kapsamında iş mahkemelerinde görülüyor. İlgili kanuna göre iş hukuku kapsamındaki uyuşmazlıklardan kaynaklanan tazminat, alacak, tespit davaları vb. için iş mahkemelerine başvuruluyor.

Bu aşamada iş avukatı İstanbul bölgesi için WiklundKurucuk Hukuk Bürosu’nun ekibinden destek ve danışmanlık alabilirsiniz. Butik bir hukuk bürosu olan WiklundKurucuk 1972 yılında İstanbul’da kurulmuştur. Yaklaşık 50 yıldır iş hakları avukatı alanı dahil birçok alanda uzman avukat ekibi ile hizmet vermektedir. WiklundKurucuk deneyimli avukat kadrosu ile hem yerli hem de yabancı, bireysel ya da kurumsal müşterilere destek olmaktadır.

İş Davaları Neleri Kapsar?

İş hukuku temel olarak bireysel iş hukuku ve toplu iş hukuku olarak iki gruba ayrılıyor. Bireysel iş hukukunun temel konusu işçi ve işveren arasındaki uyuşmazlıklar olurken, toplu iş hukuku çalışan veya işverenin bağlı olduğu resmi topluluklarla olan ilişkilerini düzenliyor. Bireysel iş hukuku kapsamında çalışma koşulları, ücret, ek ücretler, sosyal haklar, tazminat, işten ayrılma veya işe iade gibi durumlarda mağduriyetlerin giderilmesi ise WiklundKurucuk Hukuk Bürosu’nun iş hukuku temel hizmet konuları oluyor.

Kapsam alanına bakıldığında ise mağdur olan tarafın haklarını korumak için iş mahkemelerine açılan davalar konusuna göre;

  • İşe iade davası,
  • İşçi alacakları davası,
  • Kıdem tazminatı davası,
  • Fazla mesai alacağı davası,
  • Haksız fesih tazminat davası

gibi farklı isimler alabiliyor. WiklundKurucuk, uzman iş mahkemesi avukatı kadrosu ile hizmet akdi beraberinde başlayan işçi ve işveren ilişkilerinde yanınızda oluyor. Gerekli yetkinliğe sahip ekibiyle haklarınızı en iyi şekilde savunuyor ve merak ettiğiniz konularda bilgilendirme yapıyor.

İş Mahkemesi Avukatı Ücretleri

Avukatlık ücretleri, İstanbul Barosu’nun tavsiye kararları kapsamında belirleniyor. temel olarak açılacak dava türüne, mahkemeye, mahkemede bulunacak avukat sayısına, talep edilen alacak miktarına, dava ile ilgili gerekli masraflara göre değişiklik gösterebiliyor. Avukatlık ücretleri müvekkil ve avukat arasında düzenlenen bir sözleşme ile belirleniyor.

Siz de iş hukuku avukatı tavsiye ve önerileri arıyorsanız WiklundKurucuk Hukuk Bürosu’nun ekibi ile tanışabilirsiniz. WiklundKurucuk, konusunda yetkin avukat kadrosu sayesinde iş kanunu kapsamındaki uyuşmazlıklarda haklarınızın en iyi şekilde korunmasını sağlıyor. Hem alacakların temin edilmesi hem de dava hakkının kullanılmasına ilişkin talepleriniz için ile iletişime geçebilir, merak ettiğiniz konular hakkında iş avukatına sor seçeneği ile bilgi alabilirsiniz.