TGF, yönetim kurulu toplantısını Kırıkkale’de gerçekleştirirken, Genel başkan Yılmaz Karaca toplantının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Medya kuruluşlarının artan maliyetler nedeniyle sıkıntılı günler yaşadığını kaydeden Karaca şöyle konuştu;

"Artan kağıt fiyatları ve baskı maliyetleri nedeniyle gazete kapanmaları iyice artıyor. Yine aynı şekilde, dolar endeksli alınan uydu bedelleri nedeniyle uydu ortamında yayın yapan radyo ve televizyon kanalları da her geçen gün faaliyetlerini sonlandırıyorlar Artan maliyetlere son dönemde elektrik ve doğalgaz gibi enerji maliyetleri de eklenmiştir. Gazeteciler, gelen çok yüksek faturalar ile adeta çarpılmaktadır! Devlet mutlaka bu soruna çözüm bulmalıdır, medya kuruluşları için elektrik ve doğalgaz faturalarında bir çözüm bulunmalı, indirimli tarife uygulaması hazırlanmalıdır."

ASGARİ KADROLAR DÜŞÜRÜLMELİ, MAAŞLAR TAM ÖDENMELİ

Genel Başkan Yılmaz Karaca, resmi ilan alan gazetelerin çalışanlarına maaş vermekte zorlandığını da dile getirerek, "Bu gazeteler için uygulanan asgari kadro sayısının makul bir rakama düşürülmesi ve gazete çalışanlarının da tam maaş alması konusunda gerekli denetlemenin yapılması gerekir. Ne yazık ki asgari kadronun yüksekliği nedeniyle birçok gazete zorlanmakta, gazete çalışanları asgari ücret bile alamamaktadır. Bu olumsuzluğun giderilmesi, makul kadro sayısı ve iyi bir denetleme ile mümkündür. Öte yandan, Devletin, Belediyelerin ve STK’ların medya sektörüne destek vermesi sağlanmalı. İnternet medya yasası bir an önce çıkarılmalı, Basın yasası yeniden düzenlenmelidir. Üyelerimizin yaşadığı basın kartı sorunları bir an önce çözülmeli, bu konuyla ilgili yaşanan aksaklıklar ve adaletsizlikler ortadan kaldırılmalıdır. Belediyeler başta olmak üzere Odalar, Borsalar ve kamu kuruluşları ilan desteği vermelidir" dedi.

TGF ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Karaca, Anadolu basınının sorunlarını çözmek amacıyla TGF olarak çalışmalara devam ettiklerini belirterek, "Yoğun bir çalışma dönemi içerisindeyiz. Bir yandan Başkanlar Konseyi toplantıları diğer yandan Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiğimiz teşkilat ziyaretlerimizle Anadolu basınının ve gazetecilerin sorunlarını yerinde tespit ediyoruz, her platformda gündeme getiriyoruz. Bugün de Kırıkkale’deyiz. Teşkilat ziyareti ve programlarımız devam edecek" dedi.

Yönetim kurulu toplantısına Genel Başkan Yılmaz Karaca’nın yanı sıra Genel Başkan Vekili Cafer Esendemir, Genel Başkan Yardımcıları Cemal İncesoyluer, Levent Altun, Necmi Işıksal, Kaya Tepe, Mali Sekreter Derya Akbıyık, Genel Sekreter Yardımcıları Ercihan Çakmak, Semra Şener ve Yönetim kurulu üyesi İlker Ülker katıldı.

TGF Yönetim Kurulu, Kırıkkale Medya ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercihan Çakmak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programın ikinci gününde ise, Kırıkkaleli Yazarlar İmza günü etkinliğine katıldı.