Ülkemizin geleceği, büyüyen genç nesil ile yakından bağlantılıdır. Ana görev, Kazakistan Cumhuriyeti'nin sosyal, ekonomik, kamusal ve siyasi yaşamına aktif olarak katılmaya hazır bilinçli, nitelikli bir insan oluşturmak ve yetiştirmektir.

Devletimizin bugünkü stratejisi vatanını ve ülkesini seven, ahlaklı, akıllı, atalarının örf ve adetlerini özümsemiş, yetenekli, düşüncelerini özgürce ifade edebilen, meyilli bir insan yetiştirmektir. Yüksek kaliteli bilimsel çalışmaya. İnsan eğitim temelinde olgunlaşır ve gelişir. Eğitimin bir kişinin geleceğine karar verdiği uzun zamandır bilinmektedir. Büyük bir düşünür olan dedemiz El-Farabi: “Yetiştirilmeden yapılan eğitim, insanlığın en büyük düşmanıdır” demiştir. Gazetecilik Fakültesi öğrencilerinin sosyal hizmet ve öğrencilik hayatlarının anlamlı ve ilgi çekici olduğunu söyleyebiliriz. Son zamanlarda Gazetecilik Fakültesi öğrencilerinin organizasyonunda 4. sınıf öğrencileri 1. sınıf öğrencilerine sembolik "Bilginin Anahtarı"nı takdim etti.

El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi’nin UNESCO Gazeteciliği ve İletişim Bölümü Başkanı, Profesör Nazgul Shyngysova tebrik konuşması yaptı. “KazNU'nun tüm öğrencilerimizin kendini gerçekleştirmesi ve yaratıcılığı için güvenilir bir platform olmasını umuyoruz.” Gazetecilik Fakültesi öğrencilerinin çok çalışkan, maksatlı, güvenilir, yaratıcı ve aktif olduklarını kaydetti.

“Serper gençlik ödülünün sahibi”, Kazakistan'ın ünlü şairi Bauyrzhan Alikozha öğrencileri tebrik ederek üniversitemize ithafen şiirlerini okudu.

Öğrencilerimiz hepsi öğretmenleri Öğretmenler ile Günü tebrik etti.

Öğretmenler Günü'nde fakülte öğretmenleri şenlik konser hazırladı. Biz öğretmenler için tabii ki hoş bir sürpriz oldu. Etkinliğin ev sahipleri 4. sınıf öğrencileri Nurbol Zhylys ve Aruzhan Kabdolova, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü içtenlikle kutladı ve onlara yaratıcı başarılar diledi. Konser iyi hazırlanmış, dombra, keman çalmış, ulusal ve modern danslar yapılmış, şarkılar söylenmiş, ünlü şairlerin şiirleri okunmuştur. Tüm öğrenciler üst düzeyde performans sergilediler, ancak özellikle yetenekli olanları belirtmek isterim. Bunların arasında 1-3 sınıf öğrencileri, "Uluslararası Gazetecilik" ve "PR" bölümünden: Zarina Topysh, Bibolat Begaly, Kırmıszı Marshalova, Aru Kistaubay, Yerkezhan Seidakhmet, Ayaulym Nurlankyzy, Kuralai Kurman, Meyirim Abdigul, Madina Umbetkulova, Arina Mineeva, Balzhan Kumargali, Dariga Aşkhat, Ualikhan Nauryzbay. Etkinliğin sonunda UNESCO Gazeteciliği ve İletişim Bölümünün öğretmenleri Sharipa Nurzhanova ve Bayan Musayeva, öğrencilere faydalı kitaplar ve unutulmaz hediyelik eşyalar sundular.

Safura Böribayeva

El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi

Gazetecilik Fakültesi

UNESCO Gazeteciliği ve İletişim Bölümü