Uzun yıllar haber ve belgesel çekimlerinin yanı sıra farklı ülkelerde savaş muhabirliği görevi de yapan Alkan, NEVÜ Rektörü Aktekin’i makamında ziyaret etti.

Alkan ziyaretlerinde, Suriye’de devam eden savaş boyunca savaş muhabiri olarak görev yaptığı sınır ötesinde karşılaştığı olayları konu aldığı ve ilk kitabı olan  “İleri Karakol: Türkmen Dağı” kitabını imzalayarak Rektör Aktekin’e hediye etti.

Suriye’de savaş muhabirliği görevi yürüttüğü süreci içerisinde karşılaştığı ve kendisini etkileyen olaylara dair Rektör Aktekin’e bilgi veren Alkan,  kitaptan elde edilen gelirleri ise savaşta anne-babasını kaybetmiş yetim çocukların yararına kullanılması amacıyla insani yardım vakfına devrettiğini söyledi.

Alkan’a ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek ilk kitabının da hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Aktekin ise, özellikle savaşı ve ortaya çıkardığı mağduriyetleri bire bir yaşayarak ve görerek kaleme alan Alkan’a kitaptan elde edilecek geliri de savaş mağduru yetim çocuklar için bağışlamasından dolayı da ayrıca teşekkür etti.