Montessori anlayışını eğitim ve öğretimin yanı sıra mimariye de uygulayan Kapadokya Montessori Anaokulu,  çocukların sahip olabilecekleri en ileri becerileri ortaya çıkarmayı, bu becerilerin yeşermesini ve köklenmesini sağlamayı eğitim metodu olarak görüyor.

BOZER: ÇOCUKLARIN MERAKI ANLAMLI BİR PROJEYE DÖNÜŞTÜ

“Her şey çocuklara sorulan bir soruyla başladı” diyen Kapadokya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Cansu Bozer, “Çocuklarımıza neleri merak ediyorsunuz diye sorduk ve merakları üzerine proje üretip alan gezileri düzenledik. Çocuk Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak, üniversitemizin Çocuk Gelişimi Bölümü hocalarının da katkılarıyla çocuklarımızın merakı büyük bir proje çalışmasına dönüştü. Alan gezilerimiz, çocuklarımızın tecrübe ederek, yaparak, yaşayarak öğrenmelerini sağlayan anlamlı bir öğrenme sürecine evrildi.” diye konuştu.

NERELERİ GEZDİLER?

Kapadokya Montessori Anaokulunun, çocukların ilgileri doğrultusunda düzenlediği alan gezilerinden bazıları şunlar: Kapadokya Üniversitesi Uçak Teknolojisi bölümü atölyeleri, Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Aşçılık mutfak atölyeleri, Kapadokya Güray Müze, Ürgüp Küçük Prens Temalı Çocuk Kütüphanesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kongre Merkezi ve Kapadokya Üniversitesi Mustafapaşa ağaçlandırma alanı.