“Doğu Avrupa ve Kafkaslarda Güç Mücadelesi ve Türkiye” konulu konferans vermek üzere NEVÜ’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikaları Üyesi, ASBÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Kireçci, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret ederek sağladıkları bilimsel ortam ve konukseverliklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti. Kireçci ayrıca, ‘1. Kapadokya Kültürel Miras Festivali’ni gerçekleştirmelerinden dolayı Rektör Aktekin’ni tebrik ederek başarılı çalışmalarının devamı temennilerinde bulundu.

Kireçci’ye kendilerini üniversitede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, “Doğu Avrupa ve Kafkaslarda Güç Mücadelesi ve Türkiye” konulu konferansı gerçekleştirerek sağladığı katkılarından dolayı kendilerine teşekkür etti.

Rektör Aktekin, Üniversite olarak Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından 'Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler’ arasına alındıklarını belirterek ‘1. Kapadokya Kültürel Miras Festivali’ni de bu kapsamda gerçekleştirdiklerini vurguladı. Festivalin ileriki yıllarda gelenekselleşerek hem kültürel mirasa hem de bölgesel kalkınmaya çok önemli katkılar sağlayan bir organizasyon haline geleceğini ifade etti.  

Kurumlar arası ortak çalışmaların ele alındığı ziyarette Kireççi ve Aktekin bir süre görüştü.