Endonezya’nın önde gelen devlet üniversitelerinden olan ve uluslararası üniversite sıralamalarında üst sıralarda bulunan Airlangga Üniversitesi, “COVID-19 Sonrasında Sürdürülebilir Yeniden Yapılanma ve İyi Yönetişim” temasıyla 13-17 Haziran tarihlerinde Bali’de Disiplinlerarası Yaz Okulu düzenledi.

Airlangga Üniversitesinin diğer uluslararası ortakları olan Maastricht Üniversitesi (Hollanda) ve Luzern Üniversitesi (İsviçre) öğretim üyelerinin de dersler verdiği yaz okuluna Endonezya, Malezya, Avustralya ve İtalya gibi farklı ülkelerden 60 lisansüstü öğrencisi katıldı.

Endonezya’nın diğer bir yükseköğretim kurumu ve Airlangga Üniversitesi’nin organizasyon ortağı olan Bali’deki Warmadewa Üniversitesi kampüsünde yapılan etkinlikte, Doç. Dr. Sinan Akıllı “Beşerî Bilimlerde Çevreci Dönüş: Güncel Durum ve Gelecekteki Potansiyeller”, Doç. Dr. Halil Burak Sakal ise “COVID-16 Sonrasında Sürdürülebilir Turizm Geliştirme: Türkiye Örneği” başlıklı seminerler verdi.

Airlangga Üniversitesi yetkilileri ile yapılan görüşmelerde iki kurum arasındaki iş birliği kapsamının genişletilmesi ve geliştirilmesi yönünde çalışmalara devam edilmesi yönünde prensip kararları alındı.

Kapadokya Üniversitesi ile olan bağlarını güçlendirmek ve her düzeyde öğrenci değişimi, öğretim üyesi hareketliliği ve araştırma projeleri ortaklığı kurmak istediklerini bildiren Airlangga yetkilileri, bu amaçla Ekim 2022 içerisinde Kapadokya Üniversitesine bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek.