Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörlüğü’nün meslek yüksekokulu bünyesinde yeni program açılması yönünde Yükseköğretim Kurulu  (YÖK)’e yapmış olduğu teklife istinaden YÖK tarafından yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda, NEVÜ Avanos Meslek Yüksekokulu bünyesinde ‘Eser Koruma Programı’ açılması 14 Nisan 2021 tarihinde kabul edildi.

YÖK tarafından NEVÜ bünyesinde yeni bir program açılması yönünde verilmiş olan kararın memnuniyet verici olduğunu söyleyen Rektör Aktekin, yeni programın üniversite, şehir ve bilim insanları adına hayırlı ve uğurlu olması temennilerinde bulundu.

Aktekin, “Bilindiği üzere üniversitemizin bulunduğu şehir ve coğrafyamız değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış, tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerle ülkemizin ve dünyanın en önemli turizm merkezleri arasında yer alıyor. Bu sahip olduğumuz değerleri korumak, araştırmak ve ortaya çıkarak gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak, başta biz üniversitelerin ve bilim insanlarının en önemli görevleri arasında yer almakta.

Bu gerekçeler ışığında şehrimizde, bölgemizde ve ülkemizde var olan arkeolojik ve etnografik tüm taşınabilir kültür varlıklarımızı bilimsel yöntemlerle incelemek suretiyle bozulmalarına yol açan etmenleri saptayarak gerekli koruma ve onarım işlemleri gerçekleştirecek çalışmalar yürütmek ve bu alanda uzman meslek elemanları yetiştirmek için YÖK’e üniversitemiz Avanos Meslek Yüksekokulu bünyesinde ‘Eser Koruma Programı’ açmak adına müracaatta bulunduk.

Yapmış olduğumuz bu müracaatımız da Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından 14/04/2021 tarihinde yapılan toplantıda kabul edildi. Ben bu vesileyle yeni bölümümüzün üniversitemizle birlikte bulunduğumuz şehrimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerken, vermiş oldukları destek ve onaylarından ötürü de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve YÖK üyelerine şahsım, üniversitem ve akademik camia adına bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.