Mezuniyet törenine Nevşehir Vali Yardımcısı ve Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Abdullah Şengül, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Kılıç ve Doç. Dr. Mehmet Şenol, Fen Edebiyat Fakültesi Bölüm Başkanları, NEVÜ akademik ve idari personel ile mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, Fen Edebiyat Fakültesi birincisi Hikmet Döner’in mezun olan öğrenciler adına yaptığı konuşmayla başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Muhterem gençler, hayat mücadeleden ibarettir” sözlerini hatırlatan Döner, “Bundan sonraki süreçte bizleri iş bulmak, istihdam edilmek gibi mezun olmaktan daha çetin bir mücadele beklemektedir. Hiçbir başarı yoktur ki insan tek başına ulaşabilsin. Başarımın paydaşları olan aileme, arkadaşlarıma ve hocalarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmasına Fen Edebiyat Fakültesi hakkında kısa bilgiler vererek başlayan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Abdullah Şengül, “Bugün öğrencimizi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Sevgili öğrenciler, eğitim süreklilik ister. Eğitiminizi bütün hayatınız boyunca sürdüreceğinizi umuyorum. Tavır, davranışlarınızla ve kültürel birikiminizle üniversitemizi temsil ettiğinizi unutmayın. Yolunuz açık olsun Allah’a emanet olun. Değerli veliler, öğrencilerimizin başarılarına katkılarınızın farkındayız, çocuklarımızın diğer mürüvvetlerini de görmenizi temenni ediyorum. Öğrencilerimizin eğitim hayatına verdiğiniz katkılardan dolayı hocalarıma da çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Fakülte birincisi Hikmet Döner başarı belgesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk’ün, Fakülte ikincisi Gülçin Özge Barutlu başarı belgesini Fakülte Dekanı Prof. Dr. H. Abdullah Şengül’ün ve Fakülte üçüncüsü Veda Tunca ise başarı belgesini Prof. Dr. Lütfi Gürkan Gökçek’in elinden aldı. Bölüm birincilerine ise başarı belgeleri Fen Edebiyat Fakültesi Bölüm Başkanları, Nevşehir Vali Yardımcısı ve Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı tarafından verildi.

Fakülte birincisi Hikmet Döner’in mezuniyet yaş kütüğüne plaka çakmasıyla devam eden törende, 2021–2022 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrencilere temsili belgeleri verildi. Öğrencilerin keplerini havaya atmalarının ardından tören, fotoğraf çekimiyle son buldu.