NEVÜ Rektörlük makamında gerçekleştirilen “Eğitimde İşbirliği Protokolü”  imza töreni, NEVÜ Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Protokole birlikte imza atan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, iki kurum arasında imzalanan eğitimde işbirliği protokolünün hayırlı olmasını dilediler.  

İmzalanan protokolün amacı

NEVÜ ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Eğitimde İşbirliği Protokolü” ile Nevşehir ili sınırları içerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında eğitimin niteliği ile ilgili öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere, taraflarca uygun görülen tüm alanlarda planlı çalışmalar yürüterek, özellikle öğrencilerin başarı seviyelerini yükseltecek olan tüm eğitim hizmetlerinin niteliğini artırmak; eğitim programlarının geliştirilmesi, öğretmen yeterliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleriyle arttırılması ve ailelerin sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine destek olunması noktasında taraflar arasında işbirliği ve koordinasyonun sağlanması amaçlanıyor.

İşbirliği alanları

“2023 Eğitim Vizyonu” belgesinin esas kriter olarak belirlendiği protokol kapsamında her iki kurum; “Eğitim – Öğretim”, “Eğitim Yönetimi”, “Ders Dışı Etkinlikler” ve “Sağlık, Beslenme ve Veli Destek Çalışmaları” olmak üzere dört temel alanda ve ihtiyaç üzerine belirlenecek olan diğer alanlarda işbirliği içerisine gidecek.