NEVÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. İsmail İsa Atabey ve Yapı Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Bilal Baran’ın rehberliğinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, BlokBims Entegre Tesisleri'nde teknik incelemelerde bulundu.

BlokBims Entegre Tesisleri, tam otomatik, milimetrik duyarlılıkta, hafif yapı elemanı üretim makinaları, tamamen bilgisayar otomasyonlu olarak, bims blok sektöründe Türkiye’nin en yüksek kapasiteli üretimini yapmaktadır. BlokBims fabrikasında üretilen hafif yapı elemanları, Endüstri 4.0 teknolojiye sahip robotlar tarafından üretilmekte ve stoklanmaktadır. Gezi kapsamında öğrenciler,  pomza  ve hafif yapı elemanları üretim süreçleri hakkında Blokbims Akademi Koordinatörü Metin Akdağlı ve Makine Mühendisi Gökhan Altıntaş’tan detaylı bilgi edinme fırsatı buldu.

Öğrenciler ve öğretim görevlileri, teknik gezinin düzenlenmesine destek olan BlokBims Akademi BlokBims Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ertaş’a, gezi esnasında değerli bilgilerini öğrenciler ile paylaşan Blokbims Akademi Koordinatörü Metin Akdağlı’ya ve Makine Mühendisi Gökhan Altıntaş’a teşekkürlerini sundu.