Aynı zamanda Bilimsel ve Kültürel Etkinlik Dersi kapsamında yapılan etkinliğe Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Yunus Kara, Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ayberk Calpbinici, bölüm hocaları Öğr. Gör. Furkan Soysaldı, İsmail Çalıkuşu, Öğr. Gör. Kutay Cüneray, Öğr. Gör. Hilal Başal ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Panele konuşmacı olarak katılan Sertek Teknik Sistemler firmasının sahibi biyomedikal cihaz teknikeri İzzet Uslu sektör hakkındaki bilgilerini paylaşarak; eğitim, iş tecrübelerini paylaştı. Mezuniyet sonrasında öğrencilerin iş hayatına nasıl hazırlanabilecekleri hakkında görüşlerini aktaran sektör izzet Uslu, önümüzdeki dönemde uygulanması düşünülen 3+1 eğitim öğretim sisteminin öğrencilere sağlayacağı avantaj ve dezavantajlardan bahsetti.

Konferans, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Yunus Kara'nın konuşmacı İzzet Uslu'ya katılım belgesi takdimiyle sona erdi.