İlin afetselliğini ve afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler olmadan yapılacak çalışmaları eylemler biçiminde gösteren, sorumluları tanımlayan bir plan olan İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) kapsamında Nevşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 14 – 20 Nisan 2021 tarihleri arasında çevrim içi olarak ‘Nevşehir İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) 1. Çalıştayı’ düzenlendi.

Nevşehir ve Kayseri ili bünyesindeki kamu kurum ve kuruluşu ile belediye temsilcilerinin katımıyla gerçekleştirilen çalıştaya NEVÜ’den de Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. İsmail Dinçer, Doç. Dr. Mutluhan Akın ve Dr. Öğr. Üyesi Musa Avni Akçe ile İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Kağan Cebe katıldı.

Nevşehir’in başlıca afet riskleri açısından kabul edilen deprem, kaya düşmesi, tıbbi jeoloji ile sel ve taşkın konu başlıkları için ayrı ayrı düzenlenen İRAP Çalıştay oturumlarında moderatör olarak görev alan ve ilgili afetlerle ilgili genel bilgilendirmelerde bulunan NEVÜ öğretim üyeleri,  Nevşehir’deki afet riskleri konusunda da sunumlar yaptı.

Çalıştayda ayrıca NEVÜ öğretim üyelerinin bilimsel danışmanlığında Nevşehir’deki tüm resmi kurumlarıyla birlikte Nevşehir ilini tehdit eden ve gelecekte de tehdit edebilecek doğal afet riskleri tartışılırken, olası ve en kötü senaryolar üzerinden alınması gereken önlem ve iyileştirme tedbirleri ortaya konularak istişarelerde bulunuldu.