NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’e ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür eden NESİAD Başkanı Mustafa Ertaş, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren iş adamlarından oluşan dernek ve sektörel bazda yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Rektör Aktekin ise Nevşehir’in başta turizm ve sanayisi olmak üzere, sahip olduğu tüm değerleriyle birlikte kalkınmasına üniversite olarak büyük önem verdiklerini ve bu yönde de sektör temsilcileriyle ortak çalışmalar ve projeler yürüttüklerini belirtti.

Bu kapsamda üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Teknopark aracılığıyla çeşitli sektörlere Ar-Ge desteği verdiklerine de değinen Rektör Aktekin, KOP Bölgesi ilerinde faaliyet gösteren 13 üniversitenin de destekleriyle TEKNOKOP birliğini kurarak üniversite ile sanayi iş birliğini daha etkin bir biçimde uygulamak için yenilikçi ve katma değeri yüksek faaliyetler gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Rektör Aktekin daha sonra Nevşehir’in bims sektöründe öncü kuruluşlarından olan ve Yönetim Kurulu Üyeliğini de yapan Mustafa Ertaş eşliğinde Blok Bims Fabrikasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.