Rektör Aktekin, “Sevgili öğrenciler, ilk ve orta öğrenim aşamalarını tamamlayarak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ye girmeye hak kazandığınız bu süreçte öncelikle sizleri kutluyor, hepinize başarılar diliyorum. Hayatınızın en önemli dönüm noktalarından birine ulaşmış olduğunuz bu süreçte; üniversite tercihlerinin ne kadar önemli olduğunun bilinci ile hareket edeceğinize inanıyorum.

NEVÜ, Kapadokya’nın siluetini andıran özgün mimarisi ile gelişmiş fiziki yapılanması,  nitelikli akademik kadrosu, geniş ölçekli bölüm ve programları ile tercih edilme oranları oldukça yüksek ülkemizin seçkin üniversitelerinden biridir. NEVÜ’yü kazanan öğrencilerimiz; istedikleri alanlarda uzmanlaşarak meslek sahibi olurlarken aynı zamanda bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle kendilerini geliştirme yönünde çok geniş imkanlara sahip olacaklardır.

Donanımlı Derslikler

Üniversitemizde gerek derslikler gerekse diğer akademik ve idari bina ile ofisler oldukça ferah ve donanımlıdır.

Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi

18 bin 250 metre kare alana sahip olan merkezimiz uluslararası standartlara sahiptir. Birçok uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

Kapalı Spor Merkezi

Bin 500 kişilik seyirci kapasitesine sahip çok amaçlı spor salonu, 60 m. boyunda, 38 m. eninde, antrenman salonları ile birlikte toplam 2 bin 500 m2 ye sahiptir. Saha ayrım perdeleri ile ayrılmış 3 adet basketbol sahası büyüklüğünde oyun alanı mevcuttur. Ayrıca Fitnees Salonu, Saunave Fin Hamamı, Açık Alan Voleybol ve Basketbol Sahaları, Tenis Kortları, Sguash Salonu, Step-Aerobik ve Plates Salonu, Yapay Tırmanma Duvarı, Kafeterya gibi imkanlara sahiptir.

Kütüphane

10 bin metrekare kapalı alanda hizmet veren Üniversitemiz Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanesi’nde toplam 55 bin 'e yakın basılı, 3 milyon 750 binden fazla elektronik kitap hizmete sunulmaktadır. Kayıtların büyük bölümü çevrim içi katalogda taranır durumdadır.

Diploma Eki ve AKTS

NEVÜ, Avrupa Komisyonu tarafından gerekli şartları taşıyan üniversitelere verilen “Diploma Eki” ve “AKTS” etiketlerine sahip bir üniversitedir.

Erasmus ve Mevlana Değişim Programları

Erasmus ve Mevlana Değişim Programları ile yurtiçi ve yurt dışında birçok üniversite ile ortak çalışmalarımız mevcuttur. Dünyada 70’in üzerinde üniversite ile anlaşmalarımız bulunmaktadır. Yurt dışındaki üniversiteler ile gerçekleştirdiğimiz ikili iş birliği anlaşmaları, öğretim üyesi ve öğrenci değişim programlarının yanı sıra ortak gerçekleştirdiğimiz bilimsel proje ve programlar sayesinde küresel çapta bir üniversite konumuna yükselmiş durumdayız.

ATBİN Binicilik Merkezi

Atçılık-Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATBİN) özellikle sporda yönetim bilimleri, sporda psiko-sosyal alanlar, antrenman ve hareket bilimleri, spor hekimliği, ortopedi ve travmatoloji ile sporcu sağlığı konularında eğitsel ve tedavi edici düzeyde sporcuların sağlık sorunları hakkında bilgilendirilmesini sağlamaktır.

BTUAM-Laboratuvar

Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTUAM) bünyesindeki büyük laboratuvar bilimsel bilgi potansiyelinin, inovatif ve sürdürülebilir teknolojik ürünlere dönüştürülmesi amacıyla uygun bir ortam oluşturma ve üniversite-sanayi iş birliği kapsamındaki analiz taleplerini de karşılama kapasitesindedir.

TAFANA Sosyal Tesisleri

11.000 metre kare alana sahip olan tesislerimiz yemekhane, kafeterya ve diğer sosyal etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Sezai Karakoç Öğrenci Yaşam Merkezi

11 bin 275 metre kare alana sahip olan tesislerimiz içerisinde çeşitli hizmet ofislerinin yanı sıra bir çok sosyal faaliyet imkanlarına sahiptir” şeklinde açıklamalarda bulunarak mesajını; “Sevgili Öğrenciler, bu açıklamamızda ifade edilenlerin dışında daha bir çok imkana sahip olan ve Kapadokya Bölgesi’nin merkezinde yer alan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ni tercih etmenizi temenni ederek; en iyi dileklerimi sunuyorum” diye tamamladı.