Anadolu Üniversiteler Birliği tarafından, üniversite adayı gençlerin hem üniversiteleri daha yakından tanıyabilmeleri hem de doğru tercih yapabilmelerine katkı sağlamak amacıyla daha önce Erzincan, Sivas ve Tokat’ta düzenlenen ‘Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarları’ Amasya ile sürüyor.

Amasya Üniversitesi Milli Hâkimiyet Yerleşkesi’nde düzenlenen Tanıtım ve Tercih Fuarı’nın açılışı, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, protokol üyeleri ve katılımcılar eşliğinde gerçekleştirildi.

Açılışın ardından NEVÜ, Abdullah Gül Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi’nin stantlarını ziyaret eden Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı ve protokol üyeleri, stant görevlilerinden bilgi aldı.

NEVÜ TANITIM VE TERCİH STANDINA YOĞUN İLGİ

Alanında uzman personel ile fuarda yerini alan NEVÜ, tanıtım standına üniversite adayı gençler ve alileri yoğun ilgi gösterdi.

Standı ziyaret eden üniversite adayı gençler ve ailelerine Nevşehir merkez yerleşke ile birlikte ilçelerdeki toplam 8 kampüste 10 fakülte, 9 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokul, 4 enstitü, 19 araştırma merkezi, 57 öğrenci kulübü ve 12 öğrenci topluluğu bulunan, gelişmiş akademik ve fiziki alt yapısı, nitelikli akademik kadrosu, geniş ölçekli bölüm ve programları, kendi alanında Türkiye’nin önde gelen fakülte, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulları, sosyal tesisleri ve barınma olanakları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarlarının bundan sonraki programı şöyle:

Yozgat; 29 Temmuz Cuma, Yozgat Cumhuriyet Meydanı, Kırşehir; 30 Temmuz Cumartesi, Kırşehir Belediyesi Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi, Nevşehir; 31 Temmuz Pazar, Nissara Alışveriş Merkezi 2. Kat, Niğde; 1 Ağustos Pazartesi, Niğde Belediye Başkanlığı önü, Kayseri; 2 Ağustos Salı, Cumhuriyet Meydanı Kurşunlu Parkı Kocasinan, Malatya; 3 Ağustos Çarşamba, Eski Soykan Parkı İnönü Caddesi.