NEVÜ Rektörlük makamında düzenlenen imza törenine NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kazak Kızlar Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gulmira Kanay’nın yerine  Fen Bilimleri Fakültesi Bilim ve İnovasyondan sorumlu Dekan Yardımcısı Dr. Damezhan Sadykova ve Coğrafya Bölümü Başkanı Dr. Erdaulet Tulegenov katıldı.

Protokole katılımcılar ile birlikte imza atan ve iki üniversite için hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversite olarak uluslararasılaşmaya büyük önem verdiklerini söyledi.

Aktekin, “Cumhurbaşkanlığımız ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yükseköğretim kurumlarında eğitim gören uluslararası öğrencilere önemli destekler vermekte. Biz de bu kapsamda uluslararasılaşmaya büyük önem veren bir üniversite olarak çalışmalar yürütmekteyiz ve şu anda üniversitemizde Kazakistan ile birlikte 45 farklı ülkeden 700 uluslararası öğrencimiz eğitim görmekte. Bunun yanı sıra farklı ülke üniversiteleri ile de öğretim elemanı ve öğrenci değişim programları yürütmekteyiz” dedi.

Kazak Ulusal Kızlar Pedagoji Üniversitesi heyeti ise misafirperverliklerinden ve iki üniversite arasında yürütülecek çalışmalara vermiş oldukları desteklerinden dolayı Rektör Aktekin’e teşekkür etti.