Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meliha Aklıbaşında’nın saha çalışmaları ve yerel organizasyonunu üstlendiği ve Bartın Üniversitesi Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Artar’ın yürütücüsü olduğu “Peyzaj Tasarımında Engelli Dostu Çözümler Eğitimi” projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü.

20 FARKLI ÜNİVERSİTENİN PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM ALACAK

Proje kapsamında, 20 farklı üniversitenin Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri, engelli dostu tasarım konusunda 6 gün boyunca NEVÜ öğretim üyeleri Doç. Dr. Meliha Aklıbaşında, Doç. Dr. Esra Özhancı, Dr. Aslıhan Tırnakçı, Dr. Murat Yücekaya ile birlikte Bartın Üniversitesi, Işık Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ve Düzce Üniversitesi’nden akademisyenlerden eğitim alacak.

Eğitim programı; Peyzaj Mimarlığı Eğitim ve Bilim Derneği (PEMDER), Ürgüp ve Uçhisar Belediyeleri tarafından da desteklenecek. Öğrenciler alacakları teorik eğitim yanı sıra Nevşehir’in Ürgüp ilçesi ve Uçhisar beldelerinde seçilecek örnek alanlarda etüt çalışmaları yaparak oluşturulacak atölyelerde engelsiz peyzaj tasarımı kapsamında projeler üretecek.

SON BAŞVURU TARİHİ 5 TEMMUZ 2022

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde 5-10 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan proje ile ülkemizde açık ve yeşil alan planlaması ve tasarımı ve bu alanların engelliler tarafından kullanımı konusunda yetkin bilim insanlarının bilgi birikiminden yararlanmak suretiyle, yine ülkemizin farklı üniversitelerinin Peyzaj Mimarlığı bölümlerinde lisans eğitimi alan öğrencilerin kamusal ve özel alanlarda herkes için erişilebilir peyzaj tasarımları konusunda eğitilmesi amaçlanıyor.

Peyzaj mimarlığı bölümlerinde eğitim gören lisans öğrencileri, teorik ve uygulama olarak 6 gün 48 saat sürecek eğitim programına, https://ptedcnevsehir.wordpress.com/ linki üzerinden başvurularını yapabilir. Son başvuru tarihi ise 5 Temmuz 2022.