NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Zeynep Korkmaz Konferans Salonu’nda, NEVÜ Rektörü ve ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; bina sınav sorumluları, bina sınav sorumlusu yardımcıları ve bina yöneticileri ile sınavda görev yapacak olan personel katıldı.

Toplantıda, Sınav Süreci, Sınav Binasına Aday Giriş İşlemleri, Bina Sınav Sorumlusu, Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı, Bina Yöneticisi, Bina Cihaz Görevlisi, Bina Emniyet Görevlisi, Salon Başkanı ve Gözetmenlerin sınavın başarılı bir şekilde uygulaması için yerine getirmesi ve dikkat etmesi gereken hususlar hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.  

Nevşehir’de 10 bin 613 Aday Sınava Girecek

Toplantının açılışında konuşan NEVÜ Rektörü ve ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, adayların geleceğinde önemli derecede belirleyici olan YKS’nin, güvenli ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için gereken tüm tedbirlerin alındığını söyledi. Aktekin, “Biz ÖSYM İl Koordinatörlüğü ve sınavın yapılacağı üniversite olarak ÖSYM’nin de isteği şekilde gerekli tedbirlerimizi alarak hazırlıklarımızı tamamladık. Birçok adayın heyecanla beklediği bir sınavı daha bu hafta sonu gerçekleştirmiş olacağız. Yükseköğretim Kurumları Sınavı; Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 3 oturumda yapılacaktır. Sınava, Nevşehir ilimizde 27’si engelli olmak üzere 10 bin 613 aday katılacak ve bunların 2 bin 569’u üniversitemizde sınava girecek. Milli Eğitim’e bağlı 36 binada, üniversitemiz merkez kampüsünde 10 binada ve biri de Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda olmak üzere toplamda 47 binada sınav gerçekleşecektir” dedi.

Sınav Günü İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü Açık Olacak

Sınava girecek adaylara sınav kuralları hakkında hatırlatmalarda bulunan Prof. Dr. Semih Aktekin, “Sınavlara girecek çocuklarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm il/ilçe nüfus müdürlükleri 18 Haziran 2022 Cumartesi günü 07.00-17.00 saatleri arasında, 19 Haziran 2022 Pazar günü 07.00-15.30 saatleri arasında açık bulunacak. Ayrıca adaylar sınava giriş belgesi; T.C. Nüfus Cüzdanı, T.C. Kimlik Kartı, Süresi Geçerli Pasaport, K.K.T.C. Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, Pembe/Mavi Kart, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi tarafından verilen süresi geçerli ‘Uluslararası Koruma Başvuru Sahibi Kimlik Belgesi’ ve ‘Uluslararası Koruma Statü Sahibi Kimlik Belgesi’, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi tarafından verilen süresi geçerli ‘Geçici Koruma Kimlik Belgesi (Suriye Uyruklular için)’, T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi tarafından verilen Uzun Dönem veya İnsani İkamet İzni Belgesi ‘Çin Halk Cumhuriyeti Uyruklu Uygur Türkleri için’ aslı ile sınav binası ve salonuna girebilirler” diye kaydetti.

Sınavda Maske Zorunluluğu Kalktı

Adayların sınavdan önce mutlaka sınava girecekleri yerleri görmeleri tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Semih Aktekin, “Sınav binası giriş kapıları TYT-AYT oturumları için saat 10.00’da, YDT oturumu için saat 15.30’da girişlere kapatılacak ve daha sonra gelen aday her ne sebeple olursa olsun sınav binasına alınmayacaktır. Maske takma zorunluluğu kaldırılmış olup isteyen adaylar, maskeleri çıkartılıp kimlik kontrolü yapıldıktan sonra maskeleri ile sınav binasına girebileceklerdir. Çocuklarımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde sınava girebilmeli açısından, sınava girecek adaylar ve sınavda görevli personeller haricinde başka hiçbir kimse sınav binası bahçesine alınmayacak. Diğer taraftan sınav günü, sınavın yapılacağı bina yakınlarında gürültü kirliliğinin olmaması konusunda gerekli tedbirleri alacağız” diye konuştu.

Sınava girecek tüm adayların ve velilerin heyecanlarını paylaştığını sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, sınava girecek tüm adaylara başarılar diledi.