Ödül töreni açılış konuşmasına; 1. AR-GE Proje Pazarı’nın hazırlanma süreçlerinde katkı ve desteklerinden dolayı tüm paydaş üniversitelere teşekkür ederek başlayan Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ,  “Anadolu Üniversiteler Birliği’nin sinerjisi ve birlikte hareket etmesinin gücüyle ilkini gerçekleştirdiğimiz AR-GE Proje Pazarı’na ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduk. 13 üniversitemizin katılımıyla her şeyin en iyisini yapmaya çalıştık” dedi.

Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul da konuşmasında, 1. AR-GE Proje Pazarı’nın Anadolu Üniversiteler Birliği’nin en geniş kapsamlı ve katılımlı düzenlenen ilk önemli programı olduğunu belirterek Yozgat Bozok Üniversitesi’nin bu organizasyona iyi bir ev sahipliği yaptığını dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul konuşmasının sonunda bir sonraki AR-GE Proje Pazarı’nın 2023 yılı Mayıs ayında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ev sahipliğinde düzenleneceği bilgisini verdi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde 20-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ve proje geliştiricilerinin fikir alışverişine ortam hazırlamak, AR-GE projelerine dair finansal ve teknolojik işbirliklerine zemin oluşturmak, üniversite, özel sektör temsilcileri ve bağımsız araştırmacıların bir araya gelmelerini sağlamak, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek ve bölge insanını bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen 1. Ar-Ge Proje Pazarı’nda yaklaşık 350 proje görücüye çıktı.

Düzenleme Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Sağlık Bilimleri ve Biyoteknoloji, Tarım Gıda ve Çevre Bilimleri, Mühendislik ve Temel Bilimler, TÜBİTAK ve Öğrenci Kategorileri ile Öğrenci Mansiyon Ödülleri sahiplerini buldu.

Öğrenci (ön lisans, lisans, lisansüstü), Akademisyen ve Kamu AR-GE Birimleri olmak üzere 2 farklı kategoride ödüller verildi. Öğrenci kategorisi dışındaki kategorilerde birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin TL, üçüncüye 5 bin TL ve mansiyon ödülü ise 2 bin TL olarak belirlendi.  Öğrenci kategorisinde ise birinci 7 bin TL, ikinci 5 bin TL, üçüncü 3 bin TL ve mansiyon ise bin TL’nin sahibi oldu. Öğrenci kategorisinde mansiyon ödülü ise 15 kişiye verildi. TÜBİTAK kategorisinde kazanan proje ise jüri özel ödülü almaya hak kazandı.

Dereceye girenlerin ödüllerini NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve Anadolu Üniversiteler Birliği Rektörleri verdi. Ödül alanlara ödüllerinin takdiminden sonra 1. AR-GE Proje Pazarı etkinliği hatıra fotoğraf çekimi ile son buldu.