NDK İkinci Başkanı Necati Yamaç’ı üniversiteyi ziyaretlerinde karşılayan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, kendilerini Nevşehir’de ve üniversitede ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirtti. NDK Başkanı Yamaç’a Damat İbrahim Paşa Merkez yerleşkesi ile birlikte 7 ilçede kampüsü bulunan NEVÜ’nün fiziki yapılanması, akademik, idari personel ve öğrenci sayıları, fakülte, yüksekokul, enstitü, MYO, araştırma merkezleri ve sosyal tesisleri hakkında bilgi veren Rektör Aktekin, üniversite olarak "Üniversite-Şehir", "Üniversite-Sanayi" işbirliği kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra şehirdeki tüm sivil toplum kuruluşlarıyla yürütülen önemli çalışmalara değindi.

Anadolu’nun sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleriyle birlikte ülkenin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’nın eşsiz doğal zenginliğiyle bütünleşen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin yürüttüğü çalışmaların kayda değer olduğunu ifade ederek Rektör Aktekin’e yeni görevlerinde başarılar dileyen NDK Başkanı Yamaç,  burada eğitim – öğretim gören öğrencilerin de çok şanslı olduğunu belirtti.

Rektör Aktekin ve Başkan Yamaç, iki kurum arasında yürütülebilecek bilimsel araştırma projeleri ve işbirliği konuları üzerine bir süre görüştüler.

Necati Yamaç kimdir?

1973 yılında Trabzon/Şalpazarı’nda doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Trabzon’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi'nden 1996 yılında mezun oldu. İngiltere’de Başbakanlık bursu ile yüksek lisans yaptı.

1997-2010 yılları arasında Başbakanlık Ekonomik ve Mali İşler Başkanlığı, İdareyi Geliştirme Başkanlığı, Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünde Başbakanlık Uzman Yardımcısı ve Başbakanlık Uzmanı olarak görev yaptı. 2010 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış İlişkiler Başkanlığı'nda göreve başladı ve Nisan 2011-Şubat 2019 tarihleri arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda Nükleer Enerji Proje Uygulama Daire Başkanı, Nükleer Enerji Genel Müdür V., Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. TETAŞ Yönetim Kurulu üyeliği, EÜAŞ ICC Yönetim Kurulu üyeliği, TAEK Danışma Kurulu üyeliği yapan Yamaç, 5 Şubat 2019 tarihinde Nükleer Düzenleme Kurumu İkinci Başkanı olarak atandı.