Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığında gerçekleştirilen enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında yapılan çalışmaların ve yapılması planlanan faaliyetlerin görüşüldüğü toplantıya, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu’nun yanı sıra daire başkanları, enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının sekreterleri katıldı.

Üniversite teşkilatının akademik ve idari birimleriyle bir bütün olduğunu ve bu birimlerin ancak eşgüdümlü çalışmalarının sonucunda kurumsal başarı sağlanabileceğini belirten Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, idari birimlerin çalışmalarındaki “kalite bilincinin” önemine değindi.

NEVÜ kurumsal stratejisi doğrultusunda sürdürülebilir bir kalite eylem planlarının olduğunu,  bu hedef doğrultusunda hem akademik hem de idari alanda kaynakların etkin ve verimli değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, “İdari birimler üniversitemizin destek birimleridir. Onların gerçekleştirdiği çalışmalar doğrudan kurumun tüm çalışmalarına etkide bulunur. Bu nedenle idari birimlerimizin görev alanlarındaki çalışmalarını üniversite olarak taahhüt ettiğimiz kurumsal “kalite politikası” ve “kalite güvence” standartları doğrultusunda yapmakla yükümlü olduklarını belirtmek isterim. Sürekli iyileştirme anlayışı çerçevesinde “Planla-Uygula-Kontrol Et-Önlem Al” yaklaşımını tüm birimlerimizin hayata geçirmesi kurumsal stratejimiz bakımından son derece önemlidir” dedi.

Pandemi döneminin aynı zamanda bir ‘hazırlık dönemi’ olarak da değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Rektör Aktekin, “Bu dönem aynı zamanda pandemi sonrası için alt ve üst yapı hazırlıkları yapmak açısından önemli bir fırsat sunuyor. İnşallah pandemi sonrasında öğrencilerimiz sınıflarına geldiklerinde hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadan eğitimlerini başarıyla sürdürecekler” diye ifade etti.

Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda görüş ve önerilerini belirten NEVÜ idari birim yöneticilerine teşekkür eden Rektör Aktekin,  Rektörlük olarak iletişim kanallarının her zaman açık olduğunu, akademik ve idari personelin görüş, öneri ve isteklerini kendilerine her zaman iletebileceklerini belirtti.