NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin 15 Temmuz mesajında şu ifadelere yer verdi;

“15 Temmuz 2016 gecesi; Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; milletimizin vatanperver evlatları,  milletine bağlı asker ve polislerimiz dünyada eşine az rastlanır bir kahramanlık ile vatanına, demokrasisine sahip çıkarak;  milli bilinçten yoksun, insani ve ahlaki düşüklük içindeki FETÖ’nün kumanda ettiği bir cuntanın ülkemize yönelik kanlı darbe ve işgal teşebbüsünü geri püskürtmüşlerdir.

Dünyada eşi benzeri bulunmayan sadece bizim Milletimize özgü bu Demokrasi ve Milli Birlik destanının 4. yıl dönümünde o ruhu adeta yeniden yaşıyoruz.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün önemini gelecek nesillere en iyi şekilde aktarma yükümlüğü ile şehit ve gazilerimizin canları pahasına şerefli kıldıkları vatanımıza ve hatıralara saygıyla sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Bu vesile ile Demokrasi ve Milli Birlik destanı yazarak vatanımızın yeniden kurtuluşunda canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahramanlıklarını ömür boyu şerefle taşıyacak olan gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”