Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy‘u üniversiteyi ziyaretlerinde karşılayarak makamında ağırlayan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, kendilerine ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek yeni görevlerinin hayırlı olmasını diledi. NEVÜ Damat İbrahim Paşa Merkez yerleşke ile birlikte 7 ilçede kampüsü bulunan üniversitenin fiziki yapılanması, akademik, idari personel ve öğrenci sayıları, fakülte, yüksekokul, enstitü, MYO, araştırma merkezleri, sosyal tesisler, üniversite-şehir, üniversite-sanayi işbirliğinde yürütülen çalışmalar ve pandemi nedeniyle uzaktan eğitimle başlayan yeni eğitim-öğretim yılına dair yürüttükleri çalışmalara da değinilen ziyarette Rektör Aktekin, akademik ve bilimsel çalışmalar başta olmak üzere üniversiteler arası ikili işbirliklerine de büyük önem verdiklerini kaydetti.

Rektör Aktekin’e de görevlerinin hayır olması temennisinde bulunarak NEVÜ’nün fiziki yapılanmasıyla birlikte sahip olduğu imkânların da oldukça kayda değer olduğunu ifade eden Rektör Aksoy ise,  iki üniversite arasında yürütülebilecek her türlü ortak işbirliklerine açık olduklarını söyledi.  

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin daha sonra Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu eşliğinde Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’a üniversite yerleşkesi içerisinde bulunan spor merkezi, atçılık-binicilik uygulama ve araştırma merkezi, kültür ve kongre merkezi ve içerisinde yer alan Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Sergisi ile Sanat Müzesini gezdirdi.