NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret ederek yeni görevlerinin hayırlı olmasını dileyen Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Başkanı Bilal Adabağ, daha önce devletin üst düzeyinde önemli görevlerde bulunan Rektör Aktekin’in üniversiteyle birlikte bulunduğu şehrin, bölgenin ve ülkenin belirlediği hedefler doğrultusunda başarılı ve güzel çalışmalara imza atacağına inancının tam olduğunu söyledi.

TATSO olarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde sektörel ve üniversiteler arası işbirliğine öncü olmak için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Adabağ, “Sayın Rektörümüzle birlikte artık Bitlis ve Nevşehir arasında gönül köprülerimizle birlikte her iki şehrin sahip olduğu ortak değerleri arasında da ikili işbirliğine yönelik çalışmalarımız artarak devam edecek.

Özellikle bilindiği üzere pomza rezervi açısından Nevşehir Türkiye’de birinci, Kayseri ikinci, Bitlis üçüncü ve Van ilimiz ise dördüncü sırada yer alırken, bu değerli madenlerimiz değişik sektörlerde kullanılmakla birlikte bulundukları şehirler için de önemli istihdam kaynağı durumunda. Diğer taraftan her iki şehrin istihdamına öncülük eden ve önemli geçim kaynakları arasında yer alan turizm, tarım, sanayi ve sanayi sektörü geliyor. Biz TATSO olarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Bitlis Eren Üniversitesi öncülüğünde ve işbirliğinde sektörel ve bilimsel her türlü çalışmalarda ikili işbirliğine açığız” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek TATSO Başkanı Adabağ’a teşekkür eden Rektör Aktekin ise, üniversitelerin başlıca görevleri arasında yer alan eğitim ve öğretim ile birlikte bulundukları şehrin, bölgenin ve ülkenin kalkınmasına öncülük eden birer kurum olduğunu belirterek, NEVÜ olarak her türlü ortak çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

Aktekin, “Bugün ülkemizde millileşme ve milli üretime yönelik devletimizin yürüttüğü önemli çalışmalar yer almakta ve önemli teşvikleri bulunmakta. Özellikle ülkemizin yeraltı ve yerüstü zenginliklerini en iyi şekilde değerlendirmek, bunu üretime dönüştürmek için de bilimsel çalışmalar yürütülürken, biz üniversitelere de bura da önemli görevler düşmekte. 

Bu bağlamda Nevşehir ve Bitlis birçok sektörlerde kullanılan pomza madeni açısından ülkemizin en büyük rezervine sahip iki şehir konumunda. Diğer taraftan her iki şehrimizde değişik medeniyetlere sahip yapmış tarihi ve kültürel zenginliğiyle turizmde, zengin toprak yapısıyla tarım, hayvancılık ve jeotermal kaynaklar açısından önemli bir yere sahip. Sahip olduğumuz bu zenginliklerimizi ve değerlerimizi hak ettiği yere getirmek için TATSO ve biz Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öncülüğünde ve işbirliğinde, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Bitlis Eren Üniversitesinin katkı ve destekleriyle güzel ve başarılı çalışmalar yürüteceğimize inanıyorum” diye konuştu.