NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversiteye ismini veren Hünkâr Hacı Bektaş Veli’yi vefatının 750. yılında anma yılı etkinlikleri kapsamında üniversite olarak ulusal ve uluslararası etkinlikler düzenlemeye devam ettiklerini söyledi.

Aktekin, “Bilindiği üzere 2021 yılı Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750. yılı olması dolayısıyla, UNESCO tarafından 2021 yılı Hünkâr Hacı Bektaş Veli’yi anma ve kutlama yılı olarak ilan edildi. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanlığımız da 2021 yılının “Hacı Bektaş Veli Yılı” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanması kararı aldı. Biz de üniversitemize ismini de veren Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin mirası olan öğretilerini ve felsefelerini yaşatma ve gelecek nesillere aktarmak için çeşitli kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif etkinlikler düzenlemeye devam ediyoruz.

Bu kapsamda üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Gökbörü Geleneksel Okçuluk Kulübümüz öncülüğünde,  Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi ve Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde ‘1. Kapadokya Geleneksel Okçuluk Koşusu’ düzenliyoruz.   

Üniversitemiz Gökbörü Geleneksel Okçuluk Kulübü öncülüğünde ve üniversitemiz ev sahipliğinde 4 Temmuz 2021 Pazar günü NEVÜ Atletizm Sahasında gerçekleştirilecek olan  ‘1. Kapadokya Geleneksel Okçuluk Koşusu’na, Türkiye’nin dört bir yanından 100’den fazla sporcu katılacak. Ata sporumuz  olan ’Geleneksel Türk Okçuluğu’ alanında Türkiye’nin en iyi okçularını bir araya getirecek olan yarışmamız ayrıca, geleneksel kıyafetlerin giyileceği yarışma alanı ile tarihi sahneleri aratmayacak.” diye konuştu.